Ekonomik Kalkınma ve Dış Finansman Demokrat Parti Ekonomisi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Takım  - Kitap
Ekonomik Kalkınma ve Dış Finansman

Demokrat Parti Ekonomisi

1. Baskı, 
Kasım 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
156
Barkod:
9786055437596
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Temin edilememektedir.
Kitabın Açıklaması
Çalışma, dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, Türkiye ekonomisinde liberal politikalara geçiş öncesi ekonomik ve siyasi koşullar tartışılmakta, bölümün sonunda ise ekonomi politikalarının oluşturulmasında etkili olduğu savunulan dış yardım konusuna değinilmektedir.
İkinci bölümde, Demokrat Partinin parti programında ve hükümet programlarındaki ekonomikgörüşleri açıklanmaktadır. Ekonomik performansla ilgili sonuçların anlamlı olabilmesi için, ekonomik büyüme, dış ticaret, yabancı sermaye, para ve maliye politikaları, gibi genel kabul görmüş makro ekonomik kriterler ölçeğinde açıklanmaya çalışılmaktadır.
Üçüncü bölümde, Demokrat Parti döneminin ilk yıllarında yaşanan yüksek büyüme döneminin ardından, ekonomiyi istikrar programına götüren koşullar tartışılmaktadır. Bu bölümün sonunda, ekonomideki bozulmanın ortaya çıkardığı 4 Ağustos 1958 İstikrar Politikaları ve bu politikaların genel ekonomi üzerindeki yansımaları incelenmektedir.
Dördüncü ve son bölümde ise, Türkiye'nin yarım asırlık Avrupa Birliği macerasının başlangıcını oluşturan, tam üyelik başvurusunun bu dönemde yapılmış olması nedeniyle 'Türkiye'nin Avrupa Birliği Üyeliği' ayrı bir başlık halinde incelenmiştir.