Bütünleşik Müze Yönetimi Beylerbeyi Sarayında Risk Analizleri ve Koruyucu Tedbir Önerileri Alpaslan Hamdi Kuzucuoğlu  - Kitap
Bütünleşik Müze Yönetimi

Beylerbeyi Sarayında Risk Analizleri ve Koruyucu Tedbir Önerileri

1. Baskı, 
Haziran 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
274
Barkod:
9786059143226
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bilgi ve kültür merkezleri olan müzeler, kütüphaneler ve arşivler geçmişten geleceğe taşınan toplumsal bellek kurumlarıdır. Bu eserin konusu olan, müze saray niteliğindeki Beylerbeyi Sarayı da gerek yapısal özelliği, gerekse koleksiyonları itibariyle paha biçilmez hazineleri bünyesinde barındırır. Tüm kültürel miras eserleri gibi bu eşsiz müze sarayın da gelecek nesillere sağlıkla ve güvenle ulaştırılması gerekmektedir.
Kültürel miras eserleri ilk meydana getirilme süreçlerinden itibaren fiziksel, kimyasal, biyolojik, insan ve doğal kaynaklı pek çok riskle yüz yüze gelirler. Bu riskleri meydana getiren potansiyel tehlike kaynaklarının proaktif yöntemlerle önceden belirlenmesi ve bu tehlikelere önlem alınmadığında gelişebilecek risklere karşı önlemlerin de bilimsel metotlarla alınması gereklidir.
Dr. Kuzucuoğlu da eserinde bir müze saray ölçeğinde oluşabilecek riskleri tek bir yönüyle değil "Bütünleşik Müze Yönetimi" konsepti içinde tüm yönleriyle ele almış ve sorunlar ile önleyici çözüm önerilerini ortaya koymaya çalışmış.
(Tanıtım Bülteninden)