TRB – I Bölgesi Görünümü Seçmen Görüşleriyle Belediye Başkanlarına Yeni Ufuklar Açma Denemesi Erkan Turan Demirel, Ahmet Yatkın  - Kitap

TRB – I Bölgesi Görünümü

Seçmen Görüşleriyle Belediye Başkanlarına Yeni Ufuklar Açma Denemesi

1. Baskı, 
Ağustos 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
210
Barkod:
9786051335803
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
154,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Belediye yönetimlerinin, yeniden seçilerek iktidarlarını sürdürebilmeleri ile vatandaşların memnuniyeti arasında doğrudan bir ilişkinin bulunduğu söylenebilir. Seçmen iradelerini kullanarak belediye başkanlarını iktidara taşıyan vatandaşların, iradelerinde kararlılık kazanmaları isteniyorsa, “beklentileri karşılanan ve memnun edilen vatandaş” özelliklerine bürünmeleri sağlanmalıdır. Kısaca, demokratik rejimlerde ancak yerel hizmetleri halkı memnun edecek düzeyde sunabilen yönetimlerin iktidarda kalmaya devam edeceği ileri sürülebilir.
Bu çalışma, belediye başkanlarının arkasında, kararlı şekilde duran bağlı seçmen kitlelerinin oluşmasına yardımcı olmak ümidi ile “belediye hizmet kalitesi, belediye başkanlarının liderlik tarzları ve seçmen bağlılığı” etkileşimini irdelemektedir. Ortaya konulan sonuçlar ile belediye başkanlarına yeni ufuklar açabilmeleri için aracı olunması olasıdır.