Yöneticiler için Muhasebe ve Finans Bilgileri Ümit Ataman, Rüstem Hacırüstemoğlu  - Kitap

Yöneticiler için Muhasebe ve Finans Bilgileri

1. Baskı, 
1999
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
464
Barkod:
9799756812036
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Muhasebe bugün artık, sadece geçmiş olayları kayıtlayan bir sistem olmaktan çıkmış ve faaliyetlerin önceden plânlanmasını ve sonuçlarının anlamlı bir biçimde irdelenmesini olanaklaştıran öngörü kayıt yöntemlerini içeren etkili bir yönetim aracı olmuştur. Kitap dokuz ana bölümden oluşmaktadır.
Kitabın birinci bölümünde Finansal Bilgi sistemi kontrol edilmiştir. Bu bölüm Finansal Bilgi Sistemi, Yönetimin bilgi gereksinimi ve alt sistemlerden oluşmaktadır. İkinci Bölümde Tekdüzen Muhasebe Sistemi, Ticari belge ve defterler, kıymetli evrak konu edilmiştir.Üçüncü Bölümde Mali Tablolar ele alınmış. Sırasıyla Bilanço, Gelir Tablosu, Satışların Maliyet Tablosu, Fon Akım Tablosu, Nakit Akım Tablosu, Kâr Dağıtım Tablosu ve Öz Kaynak Tablosu ele alınmıştır.Dördüncü Bölümde Mali Tabloların Dikey, Yatay, Trend ve Oran yöntemlerine göre analizi ve yorumu ele alınmıştır.
Beşinci Bölümde ise Maliyet Muhasebesi hesapları, Maliyet hesap akış şemaları incelenmiştir. Maliyetin oluşumunda Hammadde, işçilik, Genel üretim giderlerinin nasıl yer alması gerektiği üzerinde çalışmalar yapılmıştır. Diğer dört konu da maliyet hesapları, yatırım kârlılığını ölçme vb.. Konular incelenmiştir. Kitap öğrencilere olduğu kadar yöneticilere de hitap etmektedir
Kitabın Konu Başlıkları
.
Finansal Bilgi Sistemi
.
Ticari Belge ve Defterler
.
Mali Tablolar
.
İşletmelerde Mali Yapının İncelenmesi
.
Kar Planlaması
.
Yatırım Karlılığını Ölçüleme