Türkiye’nin Önde Gelen Sivil Toplum Kuruluşlarının Sivil Toplum Algısı Analizi Yrd. Doç. Dr. Esra Yüksel, Yrd. Doç. Dr. Funda H. Sezgin  - Kitap

Türkiye’nin Önde Gelen Sivil Toplum Kuruluşlarının Sivil Toplum Algısı Analizi

1. Baskı, 
Ocak 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
130
Barkod:
9786053776529
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Türkiye'de önde gelen STK'ların sivil toplum algısını ele alan bu çalışma söz konusu algının ortaya konması amacına yönelik olarak adı geçen STK'lardan elde edilen veriler ışığında analiz yapmaktadır.
Çalışmada öncelikle STK'ların, örgütlenme biçimleri, faaliyet alanları, bütçe büyüklükleri, finansal ve örgütsel kaynakları, gönüllü/üye profilleri, gerçekleştirdikleri proje sayıları, uluslararası fon kaynaklarıyla bağlantıları, diğer aktörlerle işbirliği yapma performansları, sivil toplum alanı ile ilgili eğitim düzeyleri, en fazla karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunların çözüm kaynakları gibi genel profil bulguları ortaya konmaktadır.
Ardından, STK'ların sivil toplum ve STK kavramına yükledikleri anlamlara, sivil toplum alanının gelişmesinde etkili gördükleri faktörlere, STK'ların kamu politikaları üzerindeki etkisine, en güçlü oldukları faaliyet alanlarına, ekonomik istikrar ve toplumsal güven ortamının sağlanmasındaki rollerine, sivil toplumun geleceğine ilişkin düşünceleri aktarılmakta ve ortaya çıkan sonuçlar değerlendirilmektedir. Çalışmanın sonuç bölümünde ise Türkiye'de sivil topluma ilişkin gelinen durumun değerlendirilmesine ve katılımcı demokrasi anlamındaki sivil toplum geleceğine ilişkin önerilere yer verilmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kuramsal Arka Plan
.
Metodoloji
.
Bulgular