Okul Güvenliği ve Güvenli Okul Doç. Dr. Burhanettin Dönmez, Arş. Gör. Niyazi Özer  - Kitap
1. Baskı, 
Ekim 2009
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
140
Barkod:
9786053952480
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
25,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Genel olarak güvenli okul, öğrencilerin ve okul personelinin bir bütün olarak kendilerini fiziksel ve psikolojik anlamda güvende hissettikleri yerdir. Bu anlamda okul güvenliği, şiddet ve saldırganlığın yanında, taciz, cinsel istismar, madde kullanımı ve bağımlılığı, kriz durumları; deprem, yangın, sel, terörist saldırılar, kimyasal ve nükleer sızıntılar, trafik, savaş durumları gibi çok sayıda konuyu içermektedir.
Medyaya yansıyan haberler ve giderek artan sayıdaki araştırmalar okul güvenliğine ve güvenli bir okula duyulan ihtiyacı açıkça ortaya koymaktadır. Ancak, okul paydaşlarının; yöneticilerin, öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin okul güvenliği ile ilgili bu konularda yeterince bilgi sahibi olmamaları nedeniyle, benzer durumlarla karşılaştıklarında ne yapabilecekleri bilinmemektedir. Oysa bu gibi durumlarda sadece doğru karar vermek yetmemekte, gecikmeler bile telafisi olanaksız sonuçların doğmasına neden olabilmektedir. Toplumun geleceğini emanet edeceğimiz öğrencilerin toplu olarak bulundukları ortamların her yerden çok daha güvenli olması gerektiği konusunda herkes aynı fikirde olmakla birlikte, bu güne kadar yapılanların ne kadar yetersiz olduğunu görmek ve bilmek ürkütücü bir durumdur.
Bu kitap, içerisindeki çeşitli uygulamalar, kontrol listeleri, örnek olaylar ve anketlerle okul paydaşlarının her birinin okul güvenliği konusunda kendi sorumluluklarının ve rollerinin farkına varmalarını sağlamaya çalışmaktadır.