Makine Resmi (Temel Bilgiler) İbrahim Zeki Şen, Nail Özçilingir  - Kitap

Makine Resmi (Temel Bilgiler)

3. Baskı, 
Ocak 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
368
Barkod:
9789759566074
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, temel bilgi başvuru kaynağı, olarak her seviyedeki öğrenci ve teknik elemanların ihtiyacını karşılamak üzere hazırlanmıştır. Bürolarda veya atölyelerde çalışan tasarımcı, işçi, tekniker ve mühendislerin birbirleriyle iletişiminde gerekli olan kural ve standartları kapsamaktadır. Bunlar; vida, cıvata, kama, pim, perno, perçin, kaynak gibi birleştirme elemanları; yay, kayış, kasnak, yatak, kam, dişli çark gibi taşıma ve iletim elemanları; yapım resmi, komple-montaj resmi, resim okuma, büro çalışmaları gibi makinecilikte bilinmesi gereken ana konulardır. Her konu için kısa teknolojik bilgi, çizim ve gösterme kuralları, malzeme standartları, resim oluşturma ve okuma, çizilen resimlerin arşivlenmesi metodları verilmiştir.
Bu kitapta verilen teknolojik bilgi ve kuralların okunması yeterli olmaz. Verilen problemlerin tekrar çözülmesi, uygulama örneklerinin tekrar çizilmesi böylece; bilgilerin pekiştirilmesi gerekir.
Bu amaçla hazırlanmış "A4 UYGULAMA YAPRAKLARI" nın takip edilmesi ve klasik veya modern çizim araç ve gereçlerinin kullanılarak, verilen uygulamaların yapılması tavsiye edilmektedir.
Konuların işlenmesi veya uygulamaların yapılması sırasında gerekli olan standart makine elamanlarına ait boyut ve özellikler için de, diğer "STANDART MAKİNE ELEMANLARI ÇİZELGELERİ" kitapçığının edinilmesi gerekir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Vidalı Birleştirmeler
.
KamalıBirleştirmeler
.
Pimli, Pernolu Birleştirmeler
.
Perçinli Birleştirmeler
.
Kaynaklı Birleştirmeler
.
Yaylar
.
Kayış veKasnaklar
.
Yataklar
.
Kamlar
.
Dişli Çarklar
.
Yapım Resimleri
.
Resim Okuma
.
Büro Çalışmaları