Moleküler Biyoloji Muhsin Konuk  - Kitap

Moleküler Biyoloji

Muhsin Konuk (Çeviri Editörü)

2. Baskı, 
Ocak 2004
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
346
Barkod:
9789755915968
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
38,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
P.C.Turner, A.G.McLennan, A.D.Bates ve M.R. H.White'ınkaleme aldığı, aslından çevirilerek Türkçeye kazandırılan eser, okuyucuyu maksimum bilgilendirme hedefine yönelik olarak öz olarak işlenmiş konuları içeren on dokuzbölümden oluşmaktadır.
Kitap, daha iyi öğrenme için yönlendirmelerle zenginleştirilmiş, konular arasında bağlantı kurulacak şekilde tasarlanmıştır. Bunun yardımı ile okuyucular aşırı ve gereksiz ayrıntılarla uğraşmadan, tek bir kaynaktan birçok temel ve gerekli bilgiyi elde etmiş olacaktır.
Kitap; Hücreler ve makramoleküller, Protein yapısı, Nükleik asitlerin özellikleri, Prokaryotik ve ökaryotik kromozom yapısı, DNA replikasyonu, DNA hasarı tamiri ve rekombinasyonu, Gen manipülasyonu, Klonlama vektörleri, Gen kütüphaneleri ve taranması, Klonlanmış DNA analizi ve kullanımları, Prokaryotlarda transkripsyon, Prokaryotlarda transkripsyonun düzenlenmesi, Ökaryotlarda transkripsyon ve düzenlenmesi, PNA işlenmesi ve RNP'ler, Genetik kod ve TRNA, Protein sentezi, Bakteriyofajlar ve ökaryotik virüsler, Tümör virüsleri ve onkogenler bölümlerinden oluşmaktadır.
Bu kitap, Canlıbilim ile uğraşan herkese faydalı bir kaynaktır. Moleküler Biyoloji kitabının üniversitelerin tıp, veterinerlik, ziraat, biyoloji ve fen bilgisi bölümlerinde lisans ve lisansüstü eğitimdeki büyük bir eksikliği gidermesi amaçlanmaktadır.