Tam Bağımsız Yargı ve Tek Celsede Adalet Ali Okusan  - Kitap

Tam Bağımsız Yargı ve Tek Celsede Adalet

1. Baskı, 
Mayıs 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
137
Barkod:
9786054378357
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
150,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Ülkemizde geçmişte ve halen yargı bağımsızlığı, hukukun siyasallaşması ve adaletin yavaş işlemesi konularında yapılan yorum ve eleştiriler nedeniyle; yargı organı olumsuz etkilenmiştir.
Özellikle AKP hakkında açılan kapatma davası ve Ergenekon soruşturmasından sonra eleştiriler daha da yoğun şekilde devam etmiştir. Yargıya mensup kişilerin veya bir mahkemenin hatalı davranması, yanlış karar vermesi her zaman mümkündür ve bireysel hataların faturası kuruma çıkarılmamalıdır, demokratik bir toplumda yargı kararlarları da eleştirilebilir, ancak bu eleştirilerin olumlu olması ve eleştiri sınırını aşmaması gerekir.
Yargının bağımsızlığı ve siyasallaşması konularında eleştiri sınırlarını aşan beyan ve yorumların yargı kurumunu yıprattığı, bireylerin yargı organına karşı güven ve saygı duygusunu zedelediği, inkar edilemez bir gerçektir. Bu nedenle; başta toplumu etkileme gücüne sahip siyasiler ve medya olmak üzere herkesin, bütün fertlerin yargı organının yıpratılmaması konusunda gerekli özeni göstermesi gerekir.
Bu eserde yargı bağımsızlığı ne aşamada? Hukuk siyasallaştı mı? Adalet neden yavaş işliyor? Bu konular ayrı ayrı ele alarak tarafsız ve objektif bir şekilde anlatılmaya çalışılmışıtır.
Kitapla İlgili Kategoriler