Gıda Analizleri Prof. Dr. Canan Hecer, Yrd. Doç. Dr. Beyza Ulusoy  - Kitap
1. Baskı, 
Şubat 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
319
Barkod:
9786059929226
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
225,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Beslenme insanlık tarihi kadar eski bir bilinçtir. Bilgisi ve bilimi ise yüzyıllardır güncelliğini hiç kaybetmeyecek şekilde kendisini yenilemektedir. Beslenmenin insanlık için bu kadar önemli bir konu olmasıyla besin teknolojisi, besin analizleri ve bu konuda yapılan araştırmalar, incelemeler ön plana çıkmaktadır. Günümüzde tüketici anlayışının değişmesi, gıda terörü ile ilgili bilginin ve farkındalığın artması, sağlıklı beslenme yönünde bir tutum oluşması gıda analizlerinin de önemini arttırmaktadır.
Bilgi, bilinç ve farkında!ık çağı içindeyiz... Teknolojinin bize sunduğu nimetlerden birisi de her türlü bilgiye ve habere kolayca ulaşabilmemizdir. Bu sebeple insanlık gıda ve sağlığını ilgilendiren konularda daha dikkatli, hassas çünkü daha fazla bilgisi var. Öte yandan, diğer sektörlerde olduğu gibi gıda sektöründe de firmalar kalite çıtasını yükseltmek ve rekabette eleğin üstünde kalmamak adına daha kontrollü üretim sağlama çabası içindedir. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda gıdanın analizi rutin ve çok gereklidir.
Elinizde tuttuğunuz "Gıda Analizleri" kitabının amacı da budur... Gıda sektöründe kalite kontrol birimlerinde, laboratuvarlarda çalışanların, bu alanda üniversite eğitimi alanların ve akademisyenlerin gıdaların analizinde kullanacağı yöntemleri yenilenmiş ve gözden geçirilmiş şekliyle tekrar bir kapak altında toplamaya çalıştık. Rutin laboratuvar tekniklerinde başvurulan bilgileri bir araya getirdik. Samuel Johnson'in; "Bilgi, iki çeşittir; bir konuyu bilmek, o konuyu nereden öğreneceğini bilmek." sözünden yola çıkarak, gıda analizleri konusunda bilginin öğrenebilineceği bir kaynak oluşturduk. (Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Gıda Maddelerine Yapılan Bazı Temel Kimyasal Analizler
.
Süt ve Süt Ürünlerinin Analizleri
.
İçme ve Kullanma Suları Analizleri
.
Yemeklik Yağlar ve Analizleri
.
Et ve Et Ürünleri Analizleri
.
Un ve Unlu Mamullerdeki Analizler
.
Konserve Analizleri
.
Alkolsüz İçeceklerin Analizleri
.
Alkollü İçeceklerin Analizleri
.
Bal Analizleri
.
Mikrobiyolojik Analizler