Haksız Rekabet Hukukunda Dürüstlük Kuralına Aykırı Reklamlar ve Satış Yöntemleri Dr. Remzi Tamer Pekdinçer  - Kitap
Haksız Rekabet Hukukunda

Dürüstlük Kuralına Aykırı Reklamlar ve Satış Yöntemleri

1. Baskı, 
Nisan 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
254
Barkod:
9786257088022
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
311,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Türk Hukukunda uzun yıllar doktrin yönünden ihmal edilen ama gelişen ekonomik koşullar ile birlikte önemi her geçen gün artan "Haksız Rekabet Hukuku", 6102 Sayılı TTK'nun 54 ila 63. Maddelerinin kapsamında düzenlenmektedir. T.C. Anayasasının 17, 48, 167 ve 172 maddeleri çerçevesinde de rekabete dayalı bir ekonomik düzeni kurmak Devlet için hem bir hak hem de bir ödevdir.
Mehaz niteliğindeki İsviçre ‘deki "Haksız Rekabete Karşı Federal Kanun" gibi ayrı ve bağımsız bir kanun ile düzenlenmesi gerekmektedir. 1533 maddeden oluşan 6102 Sayılı TTK'nun en uzun maddesini oluşturan ve sadece uygulamada en sık rastlanılan haksız rekabet hallerinin başlıcalarını örnek veren m.55 hükmü bile dikkate alındığında bu sonuca ulaşmak kaçınılmazdır. Kaldı ki düzenleme sadece ticari alandaki haksız rekabeti değil, tüm haksız rekabet eylemlerini kapsamaktadır. Bu nedenle haksız rekabet kavramı klasik ticaret hukukunun kapsamı dışına taşmıştır.
Yazarın uzun yıllar ve çok yoğun bir şekilde yaptığı bilirkişilik görevi sırasında karşılaştığı birbirinden ilginç uyuşmazlıklar ilgisinin çoğalarak artmasına neden olmuş. Hazırladığı her raporun yüksek mahkeme aşamasını ilgiyle ve heyecanla takip etmekten hiç vazgeçmemiş. Bunlar da bu monografik eserin ortaya çıkmasında önemli bir rol oynamış.
(Tanıtım Bülteninden)