Anonim Şirketlerde Pay sahibinin Kar Payı Alma Hakkı Aslı E. Gürbüz Usluel  - Kitap

Anonim Şirketlerde Pay sahibinin Kar Payı Alma Hakkı

1. Baskı, 
Eylül 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
299
Barkod:
9789755372389
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
280,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
TTK'da yer alan kâr payı ve dağıtımına ilişkin hükümlerin kaynağını İsviçre Borçlar Kanunu (İBK) hükümleri oluşturmaktadır. Dolayısıyla, çalışmanın genelinde bu hukuk sisteminde yer alan düzenleme ve görüşlere yer verilmiş, ancak konuyla bağlantılı olan diğer hukuk sistemlerinin ve Avrupa Birliği'nin (AB) düzenlemelerine de yeri geldikçe değinilmiştir.
Bu kapsamda çalışmanın ilk bölümünde, kâr payı alma hakkının omurgasını oluşturan kâr kavramına ve bunun dağıtımına yer verilmiş, ikinci bölümünde, kâr payı alma hakkının, diğer pay sahipliği hakları arasındaki yeri incelenmiş, üçüncü bölümde, temel olarak kâr payı alma hakkının kullanıl¬ması incelenmiş, dördüncü bölümünde, özel düzenlemeler de yer alan kâr payı ve kâr dağıtımına ilişkin hükümler üzerinde durulmuş, son bölümü ise kâr dağıtımında sorumluluğa ayrılmıştır.
Bu inceleme kapsamına TTK hükümlerinin yanı sıra, SerPK ve Bankacılık Kanunu (BanK) hükümleri de kısaca ele alınmıştır. Bu bölümün en son kısmı ise kâr dağıtımından doğan cezai sorumluluğa ayrılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kar Dağıtımı
.
Kar Payı Alma Hakkı
.
Hakkın Kullanılması ve Kar – Kazanç Payının İadesi
.
Kar Payına İlişkin Özel Düzenlemeler
.
Sorumluluk