Alman Hukuku Işığında Türk Anayasa Yargısının Hukuki Boyutları Yrd. Doç. Dr. Mehmet Merdan Hekimoğlu  - Kitap
Alman Hukuku Işığında

Türk Anayasa Yargısının Hukuki Boyutları

1. Baskı, 
Nisan 2004
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
384
Barkod:
9799758326913
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Temin edilememektedir.
Kitabın Açıklaması
Özellikle Türk hukukunda anayasa yargısına ilişkin bilimsel çalışmaların sayısı son zamanlarda göreceli olarak artış göstermesine karşın, konunun Türk hukuk ve siyasi yaşamında işgal ettiği müstesna yer göz önünde bulundurulduğunda, bu alanda yapılan incelemelerin yeterli düzeyde olduğunu iddia etmek güçtür.
Anayasa yargısına ilişkin açıklamalara, genelde anayasa hukuku kitaplarında çok kısa bir şekilde yer verilmektedir. Şu halde Türk hukukunda sadece bu konuda yazılmış eserlerin sayısının artırılması güncelliğini bugün için de korumaktadır. İşte biz bu çalışmamızla esas olarak, Türk anayasa hukuku doktrininde duyulan bu gereksinime bir ölçüde de olsa cevap verme çabası içerisinde olacağız.
Bu kapsamda olmak üzere Türk anayasa yargısının Alman anayasa yargısı Sistemi örneği ışığında ele alınmaya çalışıldığı araştırmamızda, anayasa yargısına ilişkin teorik açıklamalara ilişkin, göreceli olarak daha kısa birinci bölümün hemen ardından, Türk Anayasa Mahkemesinin statüsü, oluşumu, görev ve yetkileri ile kararları başlı başına bir ana inceleme konusu olarak ikinci bölümde ayrıntılı olarak ele alınmıştır.
Kitapla İlgili Kategoriler