Yönetim Becerileri Kenan Mehmet Ekici  - Kitap

Yönetim Becerileri

1. Baskı, 
Şubat 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
317
Barkod:
9786055343385
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
190,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Yönetim Becerileri adlı bu çalışma, MEB-YÖK Meslek Yüksekokulları Program Geliştirme Projesi kapsamında geliştirilen İşletme Becerileri Grup Çalışması dersinin içerik programı ile günümüz işletme yöneticilerinin ihtiyaç duyacakları Güncel Yönetim Konuları dikkate alınarak hazırlanmıştır. Ayrıca bu çalışmanın, kamu veya özel sektör işletmelerindeki insan kaynaklarının daha verimli ve etkin kullanılması gibi önemli bir amacının yanı sıra geleceğin orta kademe yöneticilerini oluşturacak olan siz değerli öğrenci arkadaşlarımız için bir başucu kitabı olma özelliğini de bünyesinde barındırmaktadır.
Çalışma, onbeş teorik bölümden meydana gelmektedir. Çalışmanın birinci bölümünde Yönetim ve Yöneticilik, ikinci bölümünde Liderlik konuları üzerinde durulmuştur. Üçüncü bölümde, örgütlerdeki başarının temel bileşenlerinden biri olan Takım/Ekip Çalışması konusu ele alınarak çalışmamızın dördüncü bölümünde işletmelerin varoluş sebebini vurgulamak amacıyla Örgüt Kültürünün, önemi üzerinde durulmuştur.
Beşinci bölümde, örgütlerin bir sistem oldukları da dikkate alınarak, Örgütsel Çatışma ve Çatışma Yönetimi konuları ele alınırken altıncı bölümde İşletme Yönetim Sürecinde İletişim konusu üzerinde durulmuştur. Zaman kavramı fırsat maliyeti çok yüksek olan bir değeri ifade etmekte olup işletme ve yöneticiler için vazgeçilmez bir unsurdur. Bu anlamı ile bahsi geçen konu çalışmanın yedinci bölümünde incelenmiş olup işletmelerin var olabilmelerinin yegane sebebi olan müşteri ve müşterilerle olan ilişkilerinin ele alındığı Müşteri İlişkileri Yönetimi konusu sekizinci bölümde derinlemesine incelenmiştir.
Kriz dönemlerinde örgütleri bekleyen tehlikelerin yanında fırsatlarla dolu alanlarda mevcuttur. Önemli olan örgütün bütünüyle bu imkânları avantaja dönüştürebilme yeteneğine ve kararlılığına sahip olmasıdır. İşletmelerin kriz dönemlerinde amaçlarına ulaşabilmeleri için, çalışanlarının verimli olmaları konusu çalışmanın dokuzuncu bölümde ele alınmıştır. Bununla birlikte çalışanların etkinliğinin artırılması ve çalışma ortamında iş tatmini bulmaları gerekir. Bu gerçekten hareket ederek, Motivasyon konusu, çalışmamızın onuncu bölümünü oluşturmuştur. Çalışmanın onbirinci bölümünde ise güncel yönetim konularından olan ve her geçen gün işletmelerin uygulama konusunda daha fazla çaba sarf ettikleri Toplantı Yönetimi ele alınmıştır. Çalışmanın onikinci ve onüçüncü bölümünde ise Etkili Sunum Teknikleri ile Diksiyon konuları üzerinde durulmuş ve son bölümde de Protokol ve Sosyal Yaşam Davranış Kuralları’na değinilmiştir.