Ceza Muhakemesinde İtiraz Kanun Yolu Süleyman Emre Özdemir  - Kitap
Ceza Muhakemesinde

İtiraz Kanun Yolu

1. Baskı, 
Ocak 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
188
Barkod:
9786053003748
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
190,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmada, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 267 vd. maddelerinde düzenlenen, ceza muhakemesi faaliyetleri sırasında verilen hâkim kararları ile kanunda gösterilen hallerde mahkemelerin ara kararlarının denetimi için öngörülen itiraz kanun yolu incelenmiş.
Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, kanun yolu kavramı, kanun yollarının konusu, çeşitleri, amacı, hâkimin bağımsızlığı ve adil yargılanma hakkı ile ilişkisi incelenmiş olup ayrıca kanun yollarının tarihi gelişimine değinilmiş.
İkinci bölümde, itiraz kanun yolu kavramı ile itiraz kanun yoluna konu olabilecek hâkim kararları ve CMK'da öngörülen itiraz kanun yoluna konu mahkeme kararları hakkında açıklamalarda bulunulmuş.
Üçüncü bölümde ise itiraz kanun yoluna başvuru usulü, itiraz kanun yoluna başvurabilecek kişiler, itiraz mercileri, itiraz üzerine merciin nasıl inceleme yapacağı, itiraz kanun yolunda aleyhe değiştirme yasağının bulunup bulunmadığı ve itiraz kanun yolu neticesinde verilen kararın denetlenebilirliği konuları incelenmiş.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Ceza Muhakemesi Hukukunda Kanun Yolu
.
İtiraz Kanun Yolu Ve İtiraz Kanun Yoluna Konu Olabilecek Kararlar
.
İtiraz Kanun Yolu İle Kararların Denetimi