Tek Düzen Hesap Planına Göre Türkiye Muhasebe / Finansal Raporlama Standartlarının Getirdiği Temel Değişiklikler  ve Finansal Analize Etkileri Gülşirin Bodur  - Kitap
Tek Düzen Hesap Planına Göre

Türkiye Muhasebe / Finansal Raporlama Standartlarının Getirdiği Temel Değişiklikler

ve Finansal Analize Etkileri

1. Baskı, 
Şubat 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
233
Barkod:
9786054562596
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
125,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, finansal tablo kullanıcılarına yönelik olarak, Türkiye Muhasebe / Finansal Raporlama Standartlarının (TMS/TFRS) değerleme ve sınıflandırmada getirdiği değişiklikleri ve bunların finansal analiz sonuçları üzerindeki etkilerini ortaya koymak amacıyla hazırlanmıştır.
Standartlar, belirli bir finansal tablo formatı önermemektedir. Bu nedenle, finansal tablo kalemleri Tek Düzen Hesap Planı (TDHP) çerçevesinde ele alınmıştır. Bu kapsamda, çalışmaya dahil edilen her bir kalem için, TDHP'deki tanım ve Vergi Usul Kanunu'nda yer alan değerleme esaslarına kısaca değinilmiş, ardından ilgili kalemi düzenleyen TMS/TFRS'ler detaylı olarak ve uygulama örnekleri ile sunulmuştur.
Standartların bu düzen içinde ele alınmasına katkısı açısından, konunun uzmanlarının standartlara uyum için TDHP'de yapılması gereken değişiklik önerilerine ve uygulamayı göstermesi açısından, SPK'nın finansal tablolar ile ilgili duyurusuna yer verilmiştir. Finansal tablo kalemleri için TMS/TFRS'nin getirdiği değerleme ve sınıflandırma farkları belirlenerek, bunların finansal analiz sonuçlarına etkileri (likidite, borçlanma, kârlılık, aktivite ve büyüme açısından) değerlendirilmiştir.
Ayrıca, standartlara göre hazırlanması zorunlu hale gelen nakit akış tabloları ve konsolide finansal tablolarla ilgili düzenlemeler ve bunların analizi de ele alınmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Bilanço–Finansal Durum Tablosu
.
Gelir Tablosu–Kapsamlı Gelir Tablosu
.
Nakit Akış Tablosu
.
Konsolide Finansal Tablolar