Lojistik Faaliyetlerde Dış Kaynak Kullanımı Öğr. Gör. Seren Kaya  - Kitap

Lojistik Faaliyetlerde Dış Kaynak Kullanımı

1. Baskı, 
Ağustos 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
127
Barkod:
9786257090902
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
90,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İşletmelerin temel yetenekleri dışında kalan bir veya birkaç lojistik faaliyetini dışarıdan temin etmesi 3. Parti Lojistik (3PL) şeklinde tanımlanmaktadır. 3. Parti Lojistik hizmet sağlayıcılarından biri olan Freight Forwarder işletmeler, uzmanlık alanları olan lojistik faaliyetler ile temel yetenekleri dahilinde lojistik faaliyetler bulunmayan işletmelere destek olmak amacıyla çeşitli anlaşmalar çerçevesinde işletmelerin tedarikçisi olmaktadır.
Freight Forwarderlar, gönderenden almış oldukları eşyayı alıcısına ulaştırana kadar geçen süreçte müşterinin talep ettiği lojistik faaliyetlerin tümünü yerine getirmekle yükümlüdür. Burada önemli olan nokta tedarikçisi olunan işletmelerin isteklerini tam olarak yerine getirebilmektir. Çünkü işletmelerin, varlıklarını sürdürebilmelerinin odak noktası müşterilerdir.
Mevcut müşterilerin bağlılığını artırmak ve yeni müşterilere ulaşmak isteyen işletmeler, mal ve hizmetlerini en ideal şekilde müşterilere ulaştırmayı hedeflemektedir. İşletmelerin bu hedeflerini gerçekleştirebilmeleri için ihtiyaçları olan en büyük güç lojistik faaliyetler olmaktadır. Hali hazırda iş piyasasında rekabet avantajı sağlamak isteyen işletmelerin, temel yetenekleri dışında kalan lojistik faaliyetler için dış kaynak kullanımına gitmeleri lojistik alanında yeniliklere yol açmıştır. Lojistiğe olan ilgi arttıkça lojistik alanında hizmet sağlayıcı olarak faaliyet gösteren 3. parti lojistik işletmelerde de artış görülmeye başlanmış.
İstanbul ilinde mevcut Freight Forwarder müşterileri üzerine yapılan bir uygulamayla konu anlatılmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Lojistik ve Dış Kaynak Kullanımının Genel Esasları ve Özellikleri
.
Freight Forwarder İşletmelerinin Özellikleri ve Müşteri Memnuniyeti
.
İstanbul İlinde Mevcut Freight Forwarder Müşterileri Üzerine Bir Uygulama