Siyasetin Bilimi : İlter Turan'a Armağan Doç. Dr. Pınar Uyan Semerci, Yrd. Doç. Dr. Boğaç Erozan, Prof. Dr. Nihal İncioğlu  - Kitap

Siyasetin Bilimi : İlter Turan'a Armağan

1. Baskı, 
Nisan 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x24
Sayfa:
429
Barkod:
9786053993827
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Prof. Dr. İlter Turan, Türkiye’de siyaset biliminin bir bilim olarak kavranmasına, karşılaştırmalı siyaset ve uluslararası siyaset alanında yapılan araştırmalara öncülük etmiş bir bilim insanıdır.
İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Turan, tüm akademik yaşamı boyunca siyasetin nasıl bir bilim olduğunu, içerdiği bilimsel disiplinin boyutlarını, siyaset kavramının yarattığı karmaşık ilişkileri, değişen toplumsal koşullar içinde aldığı yeni biçimleri, bunların uluslararası ilişkilere yansımalarını; üniversitede verdiği derslerden kaleme aldığı eserlere, ulusal ve uluslararası toplantılardan konferans, panel ve her türlü medya aracına kadar uzanan geniş bir çerçeve içinde dile getirmiş, bu anlamda Türkiye’de siyasetin bilim olarak kendine özgü disiplini ile birlikte kavranmasını sağlamıştır.
Siyasetin Bilimi, yıllardır tükenmeyen bir enerjiyle sürdürdüğü akademik hayatının güzel bir aşamasında İlter Hoca için bir armağan kitap olarak hazırlanmıştır.