İş Sağlığı ve Güvenliğinde İdari, Cezai ve Hukuki Sorumluluk Sami Serter  - Kitap

İş Sağlığı ve Güvenliğinde İdari, Cezai ve Hukuki Sorumluluk

1. Baskı, 
Ekim 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1054
Barkod:
9786051464770
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İş sağlığı ve Güvenliği önlemlerindeki aksaklıklardan doğan hukuki ve cezai sorumluluklar özellikle 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu, 4857 sayılı iş Kanunu, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu açısından ayrıntılı olarak incelenmiştir. Yine 6495 sayılı torba kanunla iş ve sosyal güvenlik mevzuatında yapılan tüm değişiklikler incelenerek kitapta yer verilmiştir.
En son olarak 6552 sayılı torba kanun olarak adlandırılan kanunla ve 5. Yargı paketi ile iş ve sosyal güvenlik mevzuatı ve ilgili mevzuatta yapılan tüm değişiklikler incelenerek kitapta işlenmiştir. Bahsi geçen torba kanun genel anlamda iş sağlığı ve güvenliği alanına çözüm getirmekten çok Soma faciasında zarar görenlere yönelik düzenlemeler bulunmaktadır. 6552 sayılı kanunun iş mevzuatına getirdiği değişiklikler kitabın sonuna eklenmiştir.
Özellikle uygulayıcılara faydalı olması bakımından ilgili konuların hemen arkasına Yargıtayın en yeni emsal ve ilke kararlarından örnekler verilmiştir. Yargıtay kararları gelişigüzel dizilmeyip her konuya göre bölümlendirilmiş ve yararlı olacağı düşünülen kararlar özetlerle verilmiştir. Yer yer örnek Yargıtay kararı ve dava üzerinden Yargıtay kararları değerlendirilerek eleştiriler yapılmıştır.
Ayrıca kitabın son kısmına yine uygulayıcılara faydalı olması bakımından incelenen tazminatların hesaplama yöntemleri, hesaplanmasına yönelik bilirkişi raporları ve bu raporların hazırlanışında kullanılan tablolar eklenmiştir.
İş sağlığı ve Güvenliği ve dolayısıyla İş kazası ve meslek hastalığına ilişkin teorik bilgilerin yanında pratik bilgiler eserimizde ayrıntılı olarak işlenmiş ve tüm hukukçuların hizmetine sunulmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Devlet, Asıl İşveren–Alt İşveren, Çalışan ve OSGB’lerin Hak ve Yükümlülükleri
.
İdari Yaptırımlar
.
Cezai Yaptırımlar
.
İş Kazası ve Meslek Hastalığında Maddi ve Manevi Tazminatlar