Melodika Öğreniyoruz Yrd. Doç. Dr. Hatice Ekinci, Öğr. Gör. İnanç Ekinci  - Kitap
1. Baskı, 
Ağustos 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
22x30
Sayfa:
104
Barkod:
9786055584283
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Melodika, çocukların okul öncesi eğitiminden başlayarak, genel müzik eğitiminin diğer aşamalarında da kullanımı gittikçe yaygınlaşmaya başlayan bir müzik aletidir.
Tuşlu ve üflemeli bir çalgı olması, seslerin ve müzik dizilerinin klavye üzerinde görsel ve işitsel açıdan kavranmasına yardımcı olur, Hatta piyano eğitimine ilgisi olan çocuklar için bir ilk adım olarak nitelendirilebilir. Çalım kolaylığı ise daha çabuk ilerlemeyi sağlayarak, müzik eğitimine karşı ilgiyi arttırmaktadır.
Kitabın ilk bölümünde müzik eğitiminin temelini oluşturan teorik bilgilere yer verilmiştir. Sonraki bölümlerde ise "kolaydan zora" ilkesinden yola çıkarak okul şarkıları, türküler ve iki sesli eserler yer almaktadır.
Kitapla birlikte sunulan CD'nin başlangıcında, kitabın II. Bölümü'nde yer alan "Temel Bilgiler" uygulamalı olarak verilmiştir.
CD'nin devamında ise kitapta yer alan 86 parça hem solfejli hem de sözleriyle birlikte kaydedilmiştir. Çocukların müziğe karşı ilgilerini ve müzik yeteneklerini geliştirmeye yönelik olarak hazırlanmış bu kitabın müzik eğitiminde kullanılabilecek yararlı bir kaynak olmacaktır.