İkna'nın Yapısı Süreç, Araç ve Yöntemleriyle Cengiz Çiçek  - Kitap

İkna'nın Yapısı

Süreç, Araç ve Yöntemleriyle

2. Baskı, 
Ağustos 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
176
Barkod:
9781111160302
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İkna olgusu, insanoğlunun yüzyıllar boyunca kullandığı yaşamsal bir yöntemdir. Bir insanın, ikna olgusundan yararlanmadan yaşamını sürdürmesi olanaksızdır. Yaşam ikna etmek ve ikna olmaktan ibarettir. Konuyla ilgili olarak kuramsal çalışmaların varlığı, Aristotales'e kadar geri gidebilmektedir. Ancak, uygulamaya yönelik çalışmaların artması ve yaygınlaşması, 20. yüzyılın ürünü olarak karşımıza çıkmaktadır.
Bunda, teknolojideki gelişmelerin artmış ve yaygınlaşmış olmasının önemi, küçümsenmeyecek kadar çoktur. Öte yandan, iki büyük dünya savaşı, savaşa neden olan ülkelerin hem bulundukları coğrafya üzerinde, hem de kendi coğrafyalarından uzak ülkeler üzerindeki emperyalist arzuları, ikna kavramının gelişip yaygın bir kullanım alanı bulmasını ortaya çıkarmıştır. Ayrıca, ekonomik alandaki gelişmeler de, ikna kavramının uygulamalarının artmasına ve gelişmesine yol açmıştır.
Bu kitap, ikna kavramını ortaya çıkaran, öğrenme, algılama, tutum ve davranışların oluşumu ve gelişimi, algının ikna üzerindeki anlam ve etkileri, motivasyon, manüpülasyon (yönlendirme), propaganda ve bütün bu kavramların araç ve yöntemleri ele almaktadır.