Gelişmekte Olan Ülkelerde Makroekonomik Değişkenlerin Hisse Senedi Piyasalarına Asimetrik Etkileri Doç. Dr. Fatih Temizel  - Kitap

Gelişmekte Olan Ülkelerde Makroekonomik Değişkenlerin Hisse Senedi Piyasalarına Asimetrik Etkileri

1. Baskı, 
Eylül 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
125
Barkod:
9786052422229
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
69,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bir profesyonelin kariyer çizgisinde hem akademiyi hem de özel sektörü deneyimlemek imkanına sahip olmak önemli bir kazanımdır. Akademiyi ve özel sektörü teneffüs edebilmek, beraberinde uygulama odaklı ve yaşamın içinden sorunlara çözüm önerebilen çalışmaları inceleme kabiliyeti kazandırmaktadır. Kitabın başlığı ve konuyu ele alış biçimi bu kabiliyetin yaşama geçişini örneklendirmektedir.
Kitap, yatırım yönetimi konusunda Mark Mobious ile literatüre giren Gelişmekte Olan Ülkeler, Yükselen Pazarlar kavramı ile tanımlanan ülkelerde hisse senedi yatırımlarında bir tür pusula niteliğindedir. Sermaye Piyasalarının en önemli araçlarından birisi olan hisse senetleri ile reel ekonominin biçimlendirme gücünü temsil eden makroekonomik değişkenlerin etkileşimi incelenmiş. Türkiye, Brezilya, Çin, Hindistan, Endonezya, Meksika, Güney Afrika ve Rusya hisse senedi piyasalarında etkileşimin varlığı ve yönü araştırılmış. Adı geçen gelişmekte olan ülkelerde hisse senedi piyasaları ile reel piyasaların temsilcileri olan makroekonomik değişkenler arasındaki ilişkinin hem ülkeler bazında hem de ülkeler arası uyumu ya da uyumsuzluğu gündeme getirilmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Makroekonomik Değişkenler
.
Makroekonomik Değişkenlerin Hisse Senedi Getirilerine Etkileri
.
Makroekonomik Değişkenlerin Sekiz Gelişmekte Olan Ülke Borsasında Test Edilmesi