Protezler Fizyoterapi ve Rehabilitasyon  Güncel Teknolojiler Uygulamalar Prof. Dr. Gül Şener, Prof. Dr. Fatih Erbahçeci  - Kitap

Protezler Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Güncel Teknolojiler Uygulamalar

3. Baskı, 
Ocak 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
472
Barkod:
9786056474187
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Protezler adlı kitabın birinci baskısında alt ve üst ekstremite protezlerinde soket tasarımları ve protez uygulamaları, biyomekanik prensipler, protez komponentleri ve malzemeleri, erken protezler, doğumsal anomalilerde protezleme ve myoelektirik protezler konularına yer verilmiştir.
İkinci baskıda aynı konular güncellenmiş, amputelerde rehabilitasyon ve amputelerde yürüyüş bozukları konuları ilave edilmiştir.
Kitabın üçüncü baskısı için yola çıkıldığında protez uygulamaları, biyomekanik ve fizyoterapi-rehabilitasyon kapsamına giren konuları bugünkü yaklaşımlar ve teknolojik gelişmeler ile sentezleyerek sunmayı hedeflemişlerdir. Çalışmayı gerçekleştirirken teknolojik alt yapı, tasarımlar ve uygulamaların amputelerin fonksiyonu, estetiği ve rahatı açısından ulaştığı noktayı sizlere aktarabilme fırsatı bulunmuştur.
Yazarların protez yapımı, uygulamaları ve fizyoterapi rehabilitasyon alanındaki çalışmaları, deneyimleri ve kaynaklardan yararlanarak hazırladıkları bu kitap, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümleri, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulları Protez Ortez Bölümü öğrencileri ile protez alanında çalışan rehabiltasyon ekibi üyelerinin yararlanabilecekleri bir kaynaktır.
Kitapta konvansiyonel uygulamaların yanısıra yeni uygulamalara da yer verilmekle birlikte her hastanın kendine özgü özellikleri ve gereksinimleri olabileceği ve en uygun yaklaşımın bu gereksinimlere göre belirlenebileceği unutulmamalıdır.