Terazi Aylık Hukuk Dergisi Sayı:28 Aralık 2008 Cemre Kocaçimen

Terazi Aylık Hukuk Dergisi Sayı:28 Aralık 2008

1. Baskı, 
Aralık 2008
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
336
Barkod:
1306980208122
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
25,00
Stoktan hemen gönderilir.
Ürün Açıklaması
Terazi’nin 28. sayısıyla karşınızdayız. THD’nin 2009 yılına daha da güçlenerek girmesinde emeği geçen herkese, başta okurlarımız ve yazarlarımız olmak üzere teşekkür ediyoruz. “Yayın İlkeleri”mizi yeniden düzenleyerek Dergimizin son bölümünde ve www.terazi.com.tr adresimizde bilginize sunduğumuzu belirterek 2008 yılında yayımladığımız çalışmalara ilişkin bir dizine de yer verdiğimiz 28. sayımızın içeriğinden kısaca söz etmek istiyoruz.
İş hukuku uzmanı Öcal Kemal Evren’in “İş Hukukunda Cinsel Taciz” başlıklı yazısı, iş yaşamında ‘cinsel taciz’ sayılabilecek durumları ve sonuçlarını ele almasının yanı sıra, henüz yeni bir kavram olan “mobbing” üzerinde durmasıyla da dikkate değer. Mustafa Artuç’un, zincirleme suç konusunu tam anlamıyla ortaya koyduğu “Zincirleme Suç” başlıklı yazısı, her an başvurabilecek bir çalışma... Hazır başvurudan söz etmişken, Hüseyin Bilgin’in “İdari Yargının Görev Alanında 5728 Sayılı Kanun ile Birlikte Oluşan Değişiklikler” başlıklı çalışmasını da analım; bildiğiniz gibi 5728 sayılı Kanunla idari yargı alanında yapılan değişikliklerle, bazı idari suçlar açısından idari yargı yolunun kapatılarak idare mahkemelerinin iş yükünün azaltılması; bu konularda adli yargının yetkili olmasının sağlanması eleştirileri de beraberinde getirmişti. Bir başka başvuru yazısı olarak, Geylani Koca’nın "Kanuni Faiz Oranlarındaki Değişiklikler ve Uygulamadaki Bazı Tereddütlerin Giderilmesi” başlıklı yazısını sayabiliriz; Koca, uygulamacılar açısından oldukça karışık görünen ve düzenleme açısından da kafa karıştıran bir konuyu ele alıyor.
Dergimizde her zaman iddialı yazılarıyla yer alan Hasan Dursun ise, “İdari Yargıda Tanığa ve Tanıklığa Yer Verilmesi Bir Zorunluluktur” başlıklı yazısında da tavrını koruyarak, idari yargıda tanık delilinin kabul edilmemesinden yola çıkıp, kuralları dar yorumlamanın doğru sonuçlar vermeyebileceğini; somut olaya göre, tanıklık kurumuna, olayın aydınlatılması ve çözümlenmesi için gerekliyse delil olarak idari yargıda da başvurulabilmesi gerektiğini öne sürüyor.
Daha önce tarihsel belge niteliğinde bir çalışmasına yer verdiğimiz hukuk tarihçisi Abdullah Demir, “Yargıtay İçtihatlarındaki ‘Hayatın Olağan Akışı’ Kriteri ve İslam Hukukundaki ‘Zahiri Hal Delili’” başlıklı yazısında, uygulamada, özellikle boşluk olan hallerde çok sık başvurulan ve bir nevi kaçış ilkesi olan "hayatın olağan akışı"nı ve Yargıtay kararları ile somut olaylarda nasıl değerlendirildiğini ele alıyor. İslam hukukundaki “Zahiri Hal Delili” karşılaştırması ise, ilkenin, ne kadar eskiye dayandığını ve sorunlara, farklı hukuk sistemlerinde, farklı adlar altında da olsa benzer çözüm yolları getirildiğini ortaya koyuyor. Uygulamada sorun yaratan konulara değinen, Nihat Yavuz’un “Kiralayan, Kira Sözleşmesinde (Yaptığı Bedelde Muvazaaya) Dayanabilir mi?”; Hüsamettin Uğur’un “5237 Sayılı TCK’ya Göre Kazanç ve Kaim Değer Müsaderesi”; Cem Baloğlu’nun “İfade Özgürlüğü Kapsamında Devlet Memurlarının Basına Bilgi ve Demeç Vermeleri”; Soner Altaş’ın “Yapı Kooperatiflerinde Konutların Ortaklara Tahsis Edilmesi Süreci ve Tahsis İşleminin Gelir Vergisi Açısından Önemi” başlıklı yazılarını da okumanızı öneriyoruz. (Önsöz'den)
Ürün Konu Başlıkları
.
Nihat Yavuz:Kiralayan, Kira Sözleşmesinde (Yaptığı Bedelde Muvazaaya) Dayanadilirmi?
.
Öcal Kemal Evren:İş Hukukunda Cinsel Taciz
.
Hüsamettin Uğur:5237 Sayılı TCK'ya Göre Kazanç ve Kaim Değer Müsaderesi
.
Mustafa Artuç:Zincirleme Suç
.
Hüseyin Bilgin: İdari Yargının Görev Alanında 5728 Sayılı Kanun ile Birlikte Oluşan Değişiklikler
.
Hasan Deusun:İdari Yargıda Tanığa ve Tanıklığa Yer Verilmesi Bir Zorunluluktur
.
Cem Baloğlu:İfade Özgürlüğü Kapsamında Devlet Memurlarının Basına Bilgi ve Demeç Vermeleri
.
Geylani Koca:Kanun Faiz Oranlarındaki Değişiklikler ve Uygulamadaki Bazı Tereddütlerin Giderilmesi
.
Soner Altaş:Yapı Kooperatiflerinde Konutların Ortaklara Tahsis Edilmesi Süreci ve Tahsis İşleminin Gelir Vergisi Açısından Önemi
.
Abdullah Demir:Yargıtay İçtihatlarındaki Hayatın Olağan Akışı Kriteri ve İslam Hukukundaki Zahiri Hal Delili
.
Terazinin Dengesi – Remzi Özmen:TÜRMOB Mevzuatı Üzerine Bazı Sorular...
.
Medeni Usul Hukuku Uygulamaları – Hakim Mehmet Akif Tutumlu:İmza İnkârında İspat ve Delil İkame Yükü, Re’sen Araştırılacak Konular
.
Hukuk Tarihimizden Portreler – Av. Galip Doğan:Av. Niyazi Ağırnaslı (1910– 1987)
.
Hukukçular İçin Muhasebe ve Vergi Uyuşmazlıkları – YMM. Rüknettin Kumkale:Sermaye Şirketine Dönüş – Soru–Cevap ( İflasın Ertelenmesi)
.
Yargı Kararları