Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Abdolkhani ve Karimnia – Türkiye Davası Prof. Dr. Nuray Ekşi  - Kitap

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Abdolkhani ve Karimnia – Türkiye Davası

1. Baskı, 
Aralık 2009
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
200
Barkod:
9786053772064
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
124,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan 'İltica Kanunu Taslağı' üzerindeki çalışmalara hız kazandırılmıştır. İltica Kanunu Taslağı, henüz kamuoyuna duyurulmamış olmakla berber taslak üzerindeki çalışmalar, akademisyenlerin ve başta Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) olmak üzere diğer sivil toplum kuruluşlarının eleştirileri de dikkate alınarak sürdürülmektedir.
Ayrıca İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi'nin (İHAM) Abdolkhani ve Karimnia v. Türkiye davasına ilişkin olarak 22 Eylül 2009 tarihinde verdiği karar ile ilk defa Türkiye aleyhine tazminata hükmedilmiş; Türkiye'nin İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesinin (İHAS) bazı maddelerini ihlâl ettiği sonucuna varılmıştır. 22 Eylül 2009 tarihine kadar olan süreçte mülteci ve sığınmacıların Türkiye aleyhine yaptıkları başvurulara ilişkin İHAM kararlarında bu ölçüde bir ihlâlden söz edilmemişti. İltica Kanunu Taslağı'na ilişkin çalışmalarda, İHAM'ın özellikle de Abdolkhani ve Karimnia v. Türkiye davasına ilişkin kararı göz önünde bulundurulmakta; Avrupa Birliği iltica sistemi ile milletlerarası antlaşmalar yakından takip edilmektedir.
Bu eserimizde, İltica Kanunu Taslağı çalışmalarına ışık tutmak ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra idarenin de dönem dönem dile getirdiği sorunlara çözüm bulmak amacıyla Abdolkhani ve Karimnia v. Türkiye davasında İHAM tarafından 22 Eylül 2009 tarihinde verilen karar ayrıntılı bir şekilde incelenmiştir.
Kitapla İlgili Kategoriler