Uluslararası İnsan Hakları Hukukunda Demokrasi Teorisi Bağlamında Serbest Seçim Hakkı ve Türkiye Dr. Öğr. Üyesi Fatmagül Kale Özçelik  - Kitap
Uluslararası İnsan Hakları Hukukunda Demokrasi Teorisi Bağlamında

Serbest Seçim Hakkı ve Türkiye

1. Baskı, 
Ocak 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
424
Barkod:
9786053006404
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
392,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Uluslararası İnsan Hakları Hukukunda Demokrasi Teorisi Bağlamında Serbest Seçim Hakkı ve Türkiye isimli bu çalışma, doktora tez çalışmamın gözden geçirilmiş ve bu süreçte özellikle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından verilen önemli kararların eklenmiş halidir. İlgili çalışma, demokratik siyasal rejimin temsil ve seçim mekanizmasıyla bağlantısını ele alarak, bu kurumların tarihsel gelişim aşamalarının irdelenmesini amaçlamıştır. Böylece uluslararası insan hakları düzenlemelerinde yer alan serbest seçim hakkının tarihsel gelişim çizgisi ile demokrasi teorisinde ihtiva ettiği önem ortaya konmaya çalışılmış. Buradan hareketle, uluslararası insan hakları düzenlemeleri bağlamında serbest seçim hakkının kapsamının detaylı bir şekilde ele alınması amaçlanmış ve buradan çıkan sonuçlar Türkiye özelinde karşılaştırılmış.
Seçim konusunda Anayasa Hukuku'n da ve Siyasal Bilimler alanında sayısız eserler olmasına rağmen, bu konunun İnsan Hakları Hukuku çerçevesinde ele alınmamış olması gözlenmiş. Bu nedenle seçimlerin İnsan Hakları Hukuku boyutuyla ele alınmasını amaçlayan bu çalışma, araştırmacılara, akademik çalışmalara ve hukuk dünyasına yeni bir perspektif kazandırmayı amaçlamaktadır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Serbest Seçim Hakkının Demokrasi ve Temsil Bağlamında Temellendirilmesi
.
Serbest Seçim Hakkının Normatif Alanının Belirlenmesi
.
Serbest Seçim Hakkının Türkiye'deki Görünümü