Örnek Uygulamalarla Ertelenmiş Vergi Türkiyede Finansal Raporlama Standartlarına Geçiş Prof. Dr. Orhan Çelik  - Kitap
Örnek Uygulamalarla

Ertelenmiş Vergi

Türkiyede Finansal Raporlama Standartlarına Geçiş

1. Baskı, 
Mart 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
516
Barkod:
9786054880058
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Uluslararası Muhasebe Standartları Kurulu, finansal tablolar da yeknesaklığı sağlamak ve finansal tablo kullanıcılarının ekonomik kararlar almalarına yardımcı olmak üzere standartlar geliştirmiş ve yürürlüğe koymuştur.
Standartların benimsenmesi, uygulama alanının genişletilmesi ve doğru uygulanması ülkemiz ekonomik gelişimi açısından büyük öneme sahiptir Finansal Raporlama Standartları ile Denetim Standartlarının uygulanması konusunda her kurum ve kuruluşun üzerine düşen ayrı ayrı görevler vardır. Birlikte hareket edilerek uygulama alanı ve uygulama başarısı geliştirilebilir.
Ertelenmiş Vergi Finansal Raporlama Standartları uygulamada önemli tereddütler yaşanan bir alanı oluşturmaktadır. Kurum kazancı üzerinden hesaplanan vergiler veya kar üzerinden alınan vergiler olarak ta adlandırılan TMS 12 Gelir Vergileri, ticari kar ile mali kar arasında ortaya çıkan ve ertelenen vergi etkisi yaratan geçici farkları incelemektedir.
Prof. Dr. Orhan Çelik tarafından hazırlanan bu değerli çalışma örnek uygulamalarla Ertelenmiş Vergi ve Türkiye Finansal Raporlama Standartlarına Geçişi ayrıntılı bir şekilde ele almaktadır. Örnek uygulamalar konunun uygulayıcılarına değerli bilgiler sunmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Dönem Vergi Gideri ve Ertelenmiş Vergi Kavramı
.
Dönem Vergi Gideri ve Cari Dönem Vergisi
.
Ertelenmiş Vergi
.
Açıklanacak Bilgiler
.
Örnek İşletme Uygulaması