Karayolları Trafik Kanunu'nda Kusur Ömer Er  - Kitap

Karayolları Trafik Kanunu'nda Kusur

1. Baskı, 
Nisan 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
194
Barkod:
9786050511666
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
275,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Karayolları trafiğinde meydana gelen kazalarda kusurun hukuki sorumluluğa etkisine dair eserde, bu alandaki özel düzenleme olan 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu 'nda öngörülen kusura ilişkin hükümler incelenmiştir. Bu bağlamda öncelikle Karayolları Trafik Kanunu'nda belirtilen trafik kazalarında asli kusurlu sayılan haller ele alınmıştır. Sonrasında, özellikle işleten olmak üzere karayolları trafiğinde sorumlu kişiler, motorlu araç ve motorlu aracın işletilmesi kavramları; trafik kazalarında hukuki sorumluluğun niteliği, koşulları ve hükümleri ile trafik kazalarında hukuki sorumlulukta kusurun rolü öğreti ve yargı kararlarındaki tartışmalar ışığında değerlendirilmiştir.
Çalışmanın kaleme alınması sırasında uygulanan araştırma yöntemi, doküman incelemesi şekliyle nitel araştırma yöntemidir. Bu doğrultuda Karayolları Trafik Kanunu, 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu, ilgili yönetmelikler, kütüphane çalışmaları kapsamında konuyla ilgili bilimsel eserler, ilgili doktora tezleri, güvenilirliği teyit edilmiş internet kaynakları, bilimsel makaleler ve akademik dergiler incelenerek analiz edilmiştir.
Çalışmanın amacı, trafik kazalarında ve sorumluluğun paylaştırılmasında kusurun doğurabileceği etkileri ihtimaller dâhilinde somutlaştırmaya çalışmaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Hukuki Sorumluluğun Türleri ve Kusur Kavramı
.
Karayolları Trafik Kanunu Çerçevesinde Kavramlar
.
Karayolları Trafik Kanunu'nda Kusur
.
Karayolları Trafiğinde Hukuki Sorumluluk ve Kusurun Rolü
Kitapla İlgili Kategoriler