Çelik Yapılar Prof. Dr. Hilmi Deren, Prof. Dr. Erdoğan Uzgider, Doç. Dr. Filiz Piroğlu, Yrd. Doç. Dr. Özden Çağlayan  - Kitap
4. Baskı, 
Kasım 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
983
Barkod:
9789754360790
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
265,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çelik yapıların tasarımı konusunda ülkemizdeki inşaat Mühendisliği öğretimine ve uygulamada çalışan mühendislere yardımcı olmak üzere hazırlanmış olan bu kitabın ilk şekli Prof. Dr. Hilmi DEREN tarafından yazılarak 1984 yılında basılmıştır. Daha sonra yapılan ilavelerle 1995 yılında ikinci baskısı yapılmıştır. Bu son baskıda hem İMO-01.R-01/2005 "Çelik Yapılarda Kaynaklı Birleşim", hem de İMO-02. R-01/2008 "Çelik Yapılar, Emniyet Gerilmesi Esasına Göre Hesap ve Proje Esasları" standartlarına atıfla ilave bilgiler verilmiştir.
Prof. Dr. Hilmi DEREN, öğrencisi Prof. Dr. Erdoğan UZGİDER ve onun da öğrencileri Doç. Dr. Filiz PİROĞLU ve Yrd. Doç. Dr. B. Özden ÇAĞLAYAN tarafından hazırlanmış olan bu son kitap, 1984'de ilk baskısını yapmış olan orijinal kitabın teknolojik gelişmelere uyarlanması, bu konuda üretilmiş yeni bilgilerin ışığında geliştirilmesi, özellikle 1994 Northridge depremi sonrası ABD'de, 1995 Kobe depremi sonrası Japonya'da yapılan araştırmaların sonuçları kullanılarak sismik aktivitesi yüksek bölgeler için uygulanmak üzere üretilmiş olan sünek çelik yapı tasarım kuralları ve bunlara paralel olarak özellikle ABD'de çelik yapı tasarım kurallarında yapılan gelişmelerle donatılması sonucu ortaya çıkmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Çelik Yapılar
.
Çelik Üretimi
.
Malzeme ve Çelik Yapıların Hesabına Ait Genel Hususlar
.
Sıcak Haddelenmiş Çelik Ürünleri
.
Hadde Ürünleri
.
Çelik Yapıların Yorulması
.
Çelik Yapılarda Korozyon
.
Çelik Yapıların Yangına Karşı Korunması
.
Çelik Birleşim Araçları
.
Perçinli Birleşimler
.
Kaynaklı Birleşimler
.
Çelik Yapı Elemanları, Tasarım Kuralları ve Çekme Çubukları
.
Basınç Çubukları
.
Dolu Gövdeli Kirişler
.
Kiriş Mesnetleri ve Birleşimleri
.
Kafes Kirişler
.
Gergili Kirişler
.
Çatı Konstrüksiyonları
.
Kolonlar
.
Kiriş – Kolon Birleşimleri
.
Süneklik Düzeyi Yüksek Çerçevelerin Tasarımı
.
Güçlendirilmiş Rijit Çerçeve Sistemlerinin Deprem Davranışı