En Son Yargıtay Kararları Işığında İş Hukuku ve Uygulaması Prof. Dr. Fevzi Demir  - Kitap
En Son Yargıtay Kararları Işığında

İş Hukuku ve Uygulaması

10. Baskı, 
Şubat 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
789
Barkod:
9789752700000
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
"İş Hukuku ve Uygulaması" adlı Yargıtay Kararları ışığında çözüm arayan bu kitap, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin hayata atıldıklarında bir işletme içinde karşılaşabilecekleri sorunları yakından incelemektedir. Bu bakımdan, hukuk fakültesi öğrencileri için de "kur pratiklerde" önemli bir yardımcı ders kitabı niteliğindedir.
Son yıllarda üniversitelerde başlatılan yabancı dilde hazırlık sınıfı ve eğitimi uygulamaları, okutulan konuların yabancı dil karşılıklarının bilinmesini de zorunlu hale getirmiştir. Bu amaçla, "İş Hukuku ve Uygulaması" kitabımızın ana konuları ve başlıkları İngilizce ve Fransızca karşılıkları ile birlikte verilmiştir.
Kitap iki ana bölümden oluşmaktadır: Bireysel İş Hukuku ve Toplu İş Hukuku. Birinci bölümün birinci kısmında işlenen konular Temel Kavramlarla ilgilidir: İş, Hukuk, İş Hukuku, İşçi, İşveren, İşveren Vekili, Alt İşveren (Taşeron) ve İşyeri kavramları bunlar arasındadır. İkinci kısımda incelenen konu Hizmet Sözleşmeleridir. Bunu, Tarafların (İşçi ve İşverenin) Hak ve Borçlarının, Çalışma ve Dinlenme Sürelerinin incelenmesi izlemektedir. Nihayet, ihbar önelli ve ihbar önelsiz (haklı sebeple) Hizmet Sözleşmesinin Sona Ermesini izleyen son kısım, Hizmet Sözleşmesinin Sona Ermesinin Hüküm ve Sonuçları (özellikle Kıdem Tazminatı) ile tamamlanmaktadır.
Kitabın ikinci bölümü Toplu İş Hukukuna ayrılmıştır: Bu bölümde ise Sendikalar Hukuku birinci kısmı, Toplu İş Sözleşmesi Hukuku ikinci kısmı, Toplu İş Uyuşmazlıkları Hukuku (Grev ve Lokavt) üçüncü kısmı oluşturmaktadır. Yine uygulamada karşılaşılan sorunlara öncelik verilen bu bölümde, önce kanun maddelerinin kısa bir açıklaması yapılmış, gerektiğinde doktrin görüşlerine ve mukayeseli hukuk uygulamalarına kısaca değinildikten sonra, Yargıtay kararları ile getirilen çözümlerin açıklaması yapılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Bireysel İş Hukuku
.
Toplu İş Hukuku
Kitapla İlgili Kategoriler