Amerika : Yitik Adam Franz Kafka  - Kitap

Amerika : Yitik Adam

1. Baskı, 
Mayıs 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
332
Barkod:
9789755339023
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Kitabın Fiyatı:
120,00
İndirimli (%10):
108,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Ömründe Amerika'ya hiç gitmemiş olan Kafka'nın bu ülkeye ilgisi 1910'lu yıllarda başlar. Amerika'ya göç eden üç kuzeninin aile çevresinde anlatılan hikâyeleri, okuduğu gazete haberleri, seyahat yazıları ve romanlardan kendisine bir Amerika imajı oluşturur.
Kafka bu romanda, Amerikan toplumunun acımasız çalışma koşullarını; çalışkanlığın ve görevi yapmanın değil, kendini iyi satabilme ve başkalarını sömürme yeteneğinin geçerli olmasından dolayı eleştirir.
Romanın kahramanı Karl Rossman telafisi olanaksız bir "suç" işleyince ailesi tarafından Amerika'ya sürgüne gönderilir. Roman boyunca hep yollarda olan Rossman bireysel özgürlük ve kişisel gelişme olanaklarının arayışı içine girer.
Amerika romanı anlatım tekniğiyle yazarın öteki eserlerinden farklı bir özellik taşır. Olay neredeyse tümüyle kahramanın bakış açısından betimlenmiştir. Amerika'daki koşullar Avrupa ölçülerine göre değerlendirilmiştir. Okur kendisine zaman zaman verilen ipuçları yardımıyla gelişmelerden haberi olmayan kahramanın arkasından neler çevrildiğini hayal edebilir.
(Tanıtım Bülteninden)