Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Soruşturulması Usulleri (İlgili Mevzuat, Kararlar, Belge Örnekleri ile) R. Bülent Tarhan  - Kitap

Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Soruşturulması Usulleri

(İlgili Mevzuat, Kararlar, Belge Örnekleri ile)

2. Baskı, 
Mayıs 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
9x13
Sayfa:
830
Barkod:
9786055412203
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitapta; Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanununun memurlar ve diğer kamu görevlileriyle ilgili yapılacak soruşturmalarda öncelikle bilinmesi gereken hükümleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun ilgili hükümleri, 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun, Tebligat Kanunu, Kamu Görevlileri Etik Kanunu, Bilgi Edinme Kanunu, Birden Fazla Kamu Kurum ve Kuruluşlarını İlgilendiren Soruşturmalarda Görevlendirilecek Müfettişlerin Görevlendirme Biçimine İlişkin Yönetmelik, Yakalama, Gözaltına Alma ve İfade Alma Yönetmeliği ve ilgili diğer ikincil mevzuata yer verilmiş; böylece, özellikle, denetim elemanları, "soruşturmacılar" ve memur suçlarına bakan Cumhuriyet savcılarımız için bir el kitabı olması amaçlanmıştır.
Kitap, ayrıca bahsi geçen konularla ilgili okurlara yardımcı olacak niteliktedir. Bu sorunlarla ilgili düzenlemelerin bütününü içermektedir.