Halka Açık Anonim Şirketlerde Pay Sahibi Eylemciliği (Aktivizmi) Dr. Öğr. Üyesi Semih Sırrı Özdemir  - Kitap
Halka Açık Anonim Şirketlerde

Pay Sahibi Eylemciliği (Aktivizmi)

1. Baskı, 
Kasım 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
293
Barkod:
9786050517194
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
350,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışmamızda, teoriye gereken ölçü ile sınırlı olarak yer verilmiş ve Türk hukuku açısından değerlendirilmesi üzerinde daha detaylı olarak durulması amaçlanmıştır.
Çalışma konusu, halka açık anonim şirketlerde gerçekleştirilen pay sahibi eylemciliğine özgülenmiştir. Kavramın ana esas ve unsurları üzerinde, konunun hukuk sistemimiz açısından öne çıkan boyutlarıyla tetkikine yönelik tasniflere yer verilmiştir. Kavrama ilişkin ABD ve Türk hukuku arasındaki olası uygulama farklılıklarının tespiti için, sermaye piyasası hukukuna ilişkin birçok konuda karşılaştırmalı bir incelemede bulunulmuştur. Bu kapsamda, Türk hukukundaki olası uygulama örnekleri, bunların neden olabileceği uyuşmazlıklar, mevzuat çerçevesindeki muhtemel yaptırımlar ve düzenleme gereksinimleri çalışma içeriğine dahil edilmiştir.
Çalışma planında, kavrama yönelik hukuki tasnif ve değerlendirme yapılması amacı esas alınmıştır. Pay sahibi eylemciliğinin taraflarına, unsurlarına, bu kapsamda sunulan taleplere, uygulanan yöntemlere, tarafların olası sorumluluklarına ilişkin incelemeler, bu plan doğrultusunda gerçekleştirilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Anonim Şirketlerde Pay Sahibi Eylemciliği (Aktivizmi)
.
Pay Sahibi Eylemciliği Kavramının Tasnifi
.
Türk Hukukunda Pay Sahibi Eylemciliğinden Doğan Sorumluluk