Afetle İlgili Konularda Yazılan Tezlere Yönelik Bibliyometrik Bir Analiz Mustafa Öztürkel, Doç. Dr. Sezen Bozyiğit  - Kitap

Afetle İlgili Konularda Yazılan Tezlere Yönelik Bibliyometrik Bir Analiz

1. Baskı, 
Ocak 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
118
Barkod:
9786258024395
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
85,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İnsanların "afetlerle yaşamayı öğrenmesi gerektiği" sürekli dile getirilmektedir. Ancak burada asıl problem afet olduktan sonra yapılacakları bilmekten ziyade, afet olmadan önce yapılması gerekenler hakkında fikir sahibi olmaktır. Kısa bir süre önce yaşanan bu felaketler de afet yönetim sisteminin ve faaliyetlerinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Afet yönetimi kadar önem verilmesi gereken diğer bir konu ise afet lojistiğidir. Yardım malzemelerinin afet öncesi konumlandırılması, gerekli tüm malzemenin kaynağından afet bölgesine ulaştırılmasına kadarki tüm planlama, uygulama ve kontrol afet lojistiği ile ilgilidir. İnsani yardım lojistiği ise afetlerden etkilenen insanlara insani yardım malzemelerinin hızlı ve güvenilir bir biçimde ulaştırılması faaliyetlerini içermektedir.
Özellikle Türkiye gibi afetlerin yoğun olarak yaşandığı bölgelerde afetle ilgili konularda farklı bilim dallarında çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Yapılan bu çalışmaların incelenmesi mevcut gelişmeleri gözler önüne sereceği gibi, alanyazındaki boşlukların da ortaya konmasına yardımcı olacaktır. Bu çalışmada öncelikle afetle ilgili konularda bilgi verilmiş, daha sonra da Türkiye'de afetle ilgili konularda yazılan tezler çeşitli açılardan incelenmiş.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Afet Kavramı ve Afet Türleri
.
Lojistik Kavramı
.
Afet Lojistiği
.
İnsani Yardım Lojistiği