Avukatlık Sözleşmesinde Ücret Metin Polat  - Kitap

Avukatlık Sözleşmesinde Ücret

2. Baskı, 
Ekim 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
219
Barkod:
9786053003243
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
220,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Avukatlık sözleşmesinde ücretin Avukatlık Kanununda yeterince açıklanmamış olması ve uygulamada bir takım problemlerle karşılaşılması üzerine avukatlık sözleşmesinde ücret konulu kitap yazılmaya karar verilmiş.
Kitabın ilk bölümünde avukatlık sözleşmesinin tanımı unsurları hukuki niteliği, kurulması ve diğer iş görme sözleşmeleriyle karşılaştırılması konuları yer almaktadır. İkinci bölümünde avukatlık sözleşmesinin taraflarının kimler olduğuna, avukatlık sözleşmesinde tarafların hak ve yükümlülüklerine ve avukatlık sözleşmesinin sona ermesine değinilmiş.
Kitabın üçüncü bölümünde asıl konusu olan avukatlık sözleşmesinde ücret konusu önem arz ettiği için daha detaylı olarak ücret konusu incelenerek ve avukatlık sözleşmesinde ücretin kararlaştırılması ve buna bağlı olarak kararlaştırılan ücrete ilişkin sınırlamalar, avukat ile iş sahibi arasında kurulmuş olan sözleşme gereğince ücrete ilişkin konulmuş olan bir kısım yasaklar ve avukatlık ücretine ilişkin çeşitli sorunlara yer verilerek ve ilgili konular Yargıtay kararlarıyla desteklenmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Olarak Avukatlık Sözleşmesi
.
Avukatlık Sözleşmesinde Taraflar
.
Tarafların Hak ve Yükümlülükleri
.
Avukatlık Sözleşmesinin Sona Ermesi
.
Avukatlık Sözleşmesinde Ücretin Tespit Yöntemleri
.
Ücret Uyuşmazlıklarının Çözüm Yöntemi