Eren Borçlar Hukuku Şerhi  (Md. 1 – 206)  Cilt I – II – III (3 Cilt) Takım Prof. Dr. Fikret Eren, Dr. Öğr. Üyesi Ünsal Dönmez  - Kitap

Eren Borçlar Hukuku Şerhi (Md. 1 – 206)

Cilt I – II – III (3 Cilt) Takım

2. Baskı, 
Temmuz 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
3046
Barkod:
9786050515121
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
3.500,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
"Eren Borçlar Hukuku Şerhi "adlı bu eser, Borçlar Hukuku teorisiyle pratiğinin, bilim ve uygulamasının bir araya gelmesinden oluşmaktadır.
Beş ciltten oluşan bu eserin ilk üç cildi, Borçlar Hukuku'nun Genel Hükümleri'ne son iki cildi de Özel Hükümleri'ne ayrılmıştır. Yine, bu beş cildin dörtte üçü, Borçlar Hukuku teorisi, dörtte birini de yargı kararlarından meydana gelen Borçlar Hukuku pratiği oluşturmaktadır. Teorik kısmın esasını Borçlar Hukuku, Genel hükümler ve Borçlar Hukuku, Özel Hükümler adlı eserlerim oluşturmakta, ancak bu kısım ayrıca çok değerli yerli ve yabancı meslektaşlarımın bu alanda yazmış oldukları Borçlar Hukukuna ilişkin makaleler, tezler ve kitaplardaki bilgilerle zenginleştirilmiştir. Borçlar Hukuku pratiğinin esasını ise, Türk hukukunun oluşumunda büyük ve değerli katkıları olan Yargıtay kararları oluşturmaktadır. Ancak, Yargıtay kararlarından yararlanırken, eserin hacmini artırmamak amacıyla maddi olaydan çok Yüksek Mahkeme'nin hukuki değerlendirmesine yer verilmiştir. Ayrıca, az da olsa konuyla ilgili çok önemli İsviçre Federal Mahkemesi kararlarından örnekler verilmiştir.