Uygulamalı İhracat – İthalat İşlemler ve Dokümantasyon Doç. Dr. Murat Canıtez  - Kitap
Uygulamalı

İhracat – İthalat

İşlemler ve Dokümantasyon

4. Baskı, 
Şubat 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
638
Barkod:
9786053443216
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
220,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Diğer Baskılar
3. baskı
Temmuz 2011
24,00
24,00 (%0)
Kitabın Açıklaması
Ekonomik ve sosyal açıdan günümüzün en büyük sorunu yoksulluktur. Ulusal ekonomi ile toplumun refahını artırmak ve Ulu Önder Atatürk'ün ifadesiyle "muasır medeniyet seviyesini" yakalamış bir ülke yaratmak, hepimizin en temel amaçlarından biridir. Bu noktada acaba yoksullukla mücadele ederek, ekonomik olarak kalkınmış ve gelişmiş bir ülke nasıl yaratılacaktır?
Bu kritik sorunun yanıtı aslında pazarlama felsefesine sahip bireyler ve girişimcilerdir. Üstelik sözü edilen bireyler ve girişimciler, küresel pazarlama odaklı hareket etmek zorundadırlar. Diğer bir ifadeyle hiçbir işletmenin ve girişimcinin "biz küçük işletmeyiz, uluslararası pazarlarda taaliyette bulunamayız... veya "uluslararası pazarlama zor bir iş, bize göre değil" türünde bir fikre sahip olması, doğru ve isabetli bir yaklaşım değildir.
İhracat pazarlaması bir öğrenme sürecidir. "Uygulamalı İhracat – İthalat / İşlemler ve Dokümantasyon" adlı eserin yazılmasındaki ana amaç da; ihracat pazarlamasıyla ilgilenen girişimcilere, öğrencilere ve diğer ilgili bireylere uygulamalı örneklerle ihracat sürecindeki işlemler ve dokümantasyon konularını öğretmektir. Bu nedenle söz konusu eser. ihracat pazarlamasını düşünen veya ihracat pazarlamasına yeni başlamış KOBİ'lerle, dış ticaret öğretimi veren çeşitli Kuruluşlar, Fakülteler ve Yüksek Okullar için temel bir kaynak kitap özelliği taşımaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İhracat Kavramı ve Temel Esaslar
.
Dış Ticaarette Ödeme Şekilleri ve Uygulamalar
.
İhracat ve İthalatta Lojistik
.
İthalat İşlemleri ve Dokümantasyon
.
Serbest Bölgelerde Vergi Uygulamaları