Kişisel Verilerin Korunması Hüseyin Can Aksoy  - Kitap

Kişisel Verilerin Korunması

1. Baskı, 
Mart 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
142
Barkod:
9789944794046
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kişisel verilerin korunması sorunu, günümüz bilgi toplumunun bir sonucudur. Bilgi çağı, bir yandan bilginin ekonomik değer kazanmasını sağlamış, diğer yandan ise kişisel verilerin elde edilmesini ve işlenmesini kolaylaştırarak kişilerin temel hak ve özgürlüklerinin artan şekilde ihlâl edilmesine olanak tanımıştır. Veri sahipleri ile veri işleyen kimselerin çatışan menfaatleri nedeniyle, günümüzde kişisel verilerin korunması konusunun özel düzenlemelere konu edilmesi gereği doğmuştur. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak hazırlanmış olan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı'nın yasalaşması ile konu Türk hukuku bakımından daha da önemli bir hâl alacaktır.
Kitap, kişisel verilerin korunması konusunu medeni hukuk ve özellikle kişilik hakkı yönünden Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü İlkeleri, 108 sayılı Avrupa Konseyi Sözleşmesi, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Kararları, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu İlkeleri, başta 95–46–EC sayılı Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Serbest Dolaşımı Bakımından Bireylerin Korunmasına İlişkin Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi Direktifi olmak üzere İlgili Avrupa Birliği Direktifleri ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı çerçevesinde ele almaktadır. Bu bağlamda, kişisel verilerin tanımı, hukuki niteliği ve koruma yolları kitapta ele alınan başlıca konulardır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kişisel Verilerin Tanımı
.
Kişisel Veri Kavramının Unsurları
.
Hassas Veriler
.
Kişisel Verilerin Hukuki Niteliğine İlişkin Görüşler
.
Kişisel Verileri Koruma Yolları
.
Medeni Kanun'un Kişiliği Koruyan Hükümleri
.
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü İlkeleri
.
108 Sayılı Avrupa Konseyi Sözleşmesi
.
Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Serbest Dolaşımı Bakımından Bireylerin Korunmasına İlişkin Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi Direktifi
.
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı