Yabancılık Unsuru Taşıyan Bireysel İş Sözleşmelerinde Türk Mahkemelerinin Milletlerarası Yetkisi ile Avrupa Birliği Düzenlemelerinin Karşılaştırılması Dr. Ahmet Emre Yüksel  - Kitap
Yabancılık Unsuru Taşıyan Bireysel İş Sözleşmelerinde

Türk Mahkemelerinin Milletlerarası Yetkisi ile Avrupa Birliği Düzenlemelerinin Karşılaştırılması

1. Baskı, 
Ocak 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
332
Barkod:
9786050517712
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
400,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışmamızda bireysel iş sözleşmesinden doğan uyuşmazlıkların çözümüyle ilgili yetki kuralları inceleneceğinden öncelikle bireysel iş sözleşmesi, işçi, işveren, iş ilişkisi ve işyeri gibi iş hukukunun bazı temel kavramları üzerinde durulacaktır. Bunun akabinde, çalışmamızın konusuyla ilişkilendirmek amacıyla yabancılık unsuru ve bireysel iş sözleşmelerinde yabancılık unsurunun görünümü üzerinde durulması gerekmektedir.
Yabancılık unsuru, bireysel iş sözleşmesini birden fazla hukuk sistemi ile irtibatlı hale getirdiğinden bunun somut olarak hangi şekillerde tezahür edeceğinin ortaya konulmasında faydalar vardır. Genel olarak belirtmek gerekirse, işçinin veya işverenin yabancı olması veya işin görülmekte olduğu yerin yabancı bir ülkede olmasıyla bireysel iş sözleşmesi yabancılık unsuru taşıyacaktır.
Çalışmamızda yerleşim yeri tanımı ve unsurları üzerinde durulduktan sonra işçinin ve işverenin yerleşim yerinin tespit edilmesiyle ilgili özel durumlar ele alınacaktır. İşçinin her zaman bir gerçek kişi olmasına karşın, işverenin bir tüzel kişi de olması mümkündür.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Türk Hukukunda Yabancılık Unsuru Taşıyan Bireysel İş Sözleşmeleri
.
Türk Hukuku Bakımından Yabancılık Unsuru Taşıyan Bireysel İş Uyuşmazlıklarında Milletlerarası Yetki
.
Avrupa Birliği Hukukunda Yabancılık Unsuru Taşıyan Bireysel İş Sözleşmelerinden Doğan Uyuşmazlıkların Çözümünde Milletlerarası Yetkiye Dair Düzenlemeler
Kitapla İlgili Kategoriler