Profesyonel Futbol Teknik Adam Sözleşmesi ve Uygulama Sorunları Dr. Ümit Orhan  - Kitap

Profesyonel Futbol Teknik Adam Sözleşmesi ve Uygulama Sorunları

1. Baskı, 
Şubat 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
194
Barkod:
9786053778677
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Çalışmanın amacı; Türkiye’de profesyonel futbol teknik adam sözleşmesini hukuki yönüyle tetkik etmek ve teknik adamların yaşadıkları hukuki problemleri tespit etmektir. Çalışma, kuramsal (literatür) ve uygulama (mülakat) bölümü olmak üzere iki ayrı bölümden oluşmaktadır.
Literatür bölümü Kavramsal Çerçeve başlığı altında bu sözleşme türünün özellikle İş Hukuku yönünden ayrıntılı olarak değerlendirilmesinden oluşmaktadır. Bu bölümde sözleşmeler ile ilgili temel kavramlar, bu sözleşmenin ana esasları, sözleşmeden doğan karşılıklı borçlar, işin düzenlenmesi, toplu iş hukuku ile ilişkisi, sözleşmenin sona ermesi ve sonuçları ile uyuşmazlıkların çözümü başlıkları altında sözleşmenin kurulmasından sona ermesine kadar tüm hukuki süreç değerlendirilmiştir.
Uygulama kısmında ise mülakat tekniği uygulanarak 18 teknik adam ile görüşülmüştür. Teknik adam seçiminde daha önce Türkiye’de veya yurtdışında bir profesyonel futbol kulübünde çalışmış olma ölçüt olarak kullanılmıştır. Araştırmada profesyonel futbol liglerinin her seviyesinde görev çalışan / çalışmış teknik adamlarla görüşülmeye gayret edilmiştir. Burada teknik adamlara önceden belirlenmiş sorular sorulmuş ve yaşadıkları sorunlar tespit edilmeye çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kavramsal Çerçeve
.
Temel Kavramlar
.
Profesyonel Teknik Adam Sözleşmesi Ana Esasları
.
Sözleşmeden Doğan Borçlar
.
İşin Düzenlenmesi
.
Teknik Adamlık ve Toplu İş Hukuku
.
Sözleşmenin Sona Ermesi
.
Sözleşmenin Sona Ermesinin Sonuçları
.
Uyuşmazlıkların Çözümü
.
Uygulamalı Araştırma
.
Gereç ve Yöntem
.
Bulgular
.
Tartışma, Sonuç ve Öneriler
.
Tartışma