Modern İflas Hukukunun Gereklilikleri ve Temel Haklar Çerçevesinde Susturma Hakkı, Engelleme Yasağı Dr. Bilgehan Yeşilova  - Kitap
Modern İflas Hukukunun Gereklilikleri ve Temel Haklar Çerçevesinde

Susturma Hakkı, Engelleme Yasağı

1. Baskı, 
Ağustos 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
353
Barkod:
9786051466170
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
238,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çalışmanın ilk bölümü, yeniden yapılandırmayla alâkalı çerçevenin belli başlı ülke hukukları da dikkate alınmak suretiyle çizilip konumuzu da ilgilendiren köşe taşlarının yerli yerine oturtulmasına ayrılmıştır.
Çalışmanın ikinci kısmı, tam da anılan türden ilişkiler yumağının tabiî ve kaçınılmaz sonuçlarından olan temel hak çatışmalarıyla alâkalıdır. Bu saha da bugüne kadar özellikle mukaseyeseli hukukta, klâsik iflâs tasfiyesi hukukuna göre şekillenmişti. Oysa değişen ve gelişen ilişkiler, farklı içerik ve düzeylerde yeni temel hak çatışmalarına yol açmıştır.
Üçüncü ve son bölüm, müessesenin doğrudan işleyişiyle alâkalı olup mehazı olan Amerikan ve ondan iktibas eden Alman hukuklarına ait ayrı başlıklar içermektedir. Çalışmanın girişinde ve yeri geldiğince ilgili kısımlarında bu meselelerden de söz edilmeye çalışılmıştır.
Farklı şekillerde ifade edilmiş olsa da aynı kurumu karşılayan -susturma hakkı/engelleme yasağı-, şartları yönünden olabildiğince detaylı ve örnekli açıklanmaya çalışılmış olup yazılanların, olası bir kanun değişikliğinde, model olabilecek düzeyde gerek ilmî gerekse kazaî içtihatla zenginleştirilmesine çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İflâsın Ekonomik Etkileri ve Mukayeseli Hukuktaki Durum
.
[Modern] İflâs Hukukunda Temel Hak ve İlkeler–Korunması Ve Müdahale Alanları–
.
Modern İflâs – Yeniden Yapılandırma Hukukunda Susturma Hakkı – Engelleme Yasağı
Kitapla İlgili Kategoriler