Sağlıklı İnsan İlişkileri Prof. Dr. Mürüvvet Bilen  - Kitap

Sağlıklı İnsan İlişkileri

8. Baskı, 
Nisan 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
288
Barkod:
9786051570945
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Gençlerin evlilik konusundaki ilk görüşlerini biçimlendiren diğer çevre de arkadaş ve akran grubudur. Özellikle çocuğun karşı cinse ilgi duymaya başladığı dönemlerde bu çevre çok daha etkin olur.
Aile ve akran çevresinin, evliliğe hazırlanan gençlerin istendik özelliklere sahip olmalarım sağlayıcı nitelikte yönlendirilmesi kuşkusuz, kurulacak evliliklerin başarılı olma olasılığını artırır. Ne var ki, bu iki çevreden etkilenme biraz gelişi güzeldir ve sözü edilen çevrelerin kontrolü çok güçtür. Bu nedenle, gelecekteki eşlerin ana-babaların, istendik özelliklere sahip olabilmeleri için onların plânlı, amaçlı bir eğitimden geçmiş olmalarına gerek vardır. Bu nedenle, bir çok okulda "Aile İlişkileri" ya da İnsan "İlişkileri" adıyla bir ders okutulmaktadır.
Kitap, evlilik öncesinde, evlilikte ve evlilik sonrasında ortaya çıkabilecek sorunların nasıl önleneceği ve karşılaşılan problemlerin nasıl çözümleneceği konusunda okuyuculara ışık tutmak maksadıyla, her gence, her eşe, daha doğrusu aile ile ilişkisi olan herkese seslenmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İnsan İlişkileri
.
Türk Tarih Sürecinde Kadının Toplumsal Statüsüne Toplu Bir Bakış
.
Evliliğe Doğru
.
Evlilik Dönemi
.
Ana baba Olmaya Hazırlık
.
Ailede İnsan İlişkileri
.
Bunalım
.
Kurumlarda İnsan İlişkileri