"Nostaljik Hukuk Dizisi" Trafik Hukuku Bakımından Sorumlu Şahsın Tespitine İlişkin Sistemler  "Maddi Sistem – Şekli Sistem" Ergun Özsunay  - Kitap
"Nostaljik Hukuk Dizisi"

Trafik Hukuku Bakımından Sorumlu Şahsın Tespitine İlişkin Sistemler

"Maddi Sistem – Şekli Sistem"

1. Baskı, 
Aralık 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x20
Sayfa:
0
Barkod:
9786257067683
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
65,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
"Nostaljik Hukuk Dizisi" içinde yayınlanan iki araştırma, 1960'lı yılların sonlarında yayınlanmış olup; trafik kazalarından doğan zararların giderimi bakımından sorumlu kişi olarak "araç işleten"in belirlenmesinde "maddi sistem"in üstün tutulması görüşünü savunmaktadır.
"Maddi sistem"e göre, «araç işleten (Halter, détenteur), bir aracı kendi hesabına ve tehlikesi kendisine ait olmak üzere işleten (=kullanan); araç üzerinde ve aracın işletilmesi için zorunlu personel üzerinde fiili ve doğrudan doğruya tasarruf gücü bulunan kişidir».
Araştırmalarda incelenmiş bulunan 6085 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun yerini sonradan 13.10.1983 tarihli ve 2918 sayılı KTK almış olup, bu Kanunda "işletenin hukuki sorumluluğu" m.85 ve devamı maddelerde düzenlenmiştir. "İşleten"in belirlenmesinde "maddi sistem", Türk hukukunda yerleşmiş olan kavramlardan biridir.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitapla İlgili Kategoriler