Sınavlara Yönelik Makro İktisat Çalışma Kitabı Konu Anlatımlı Örnek Sorular Çözümlü Sorular Konu Testleri Erhan Arda  - Kitap
Sınavlara Yönelik

Makro İktisat Çalışma Kitabı

Konu Anlatımlı Örnek Sorular Çözümlü Sorular Konu Testleri

Erhan Arda (Editör)

1. Baskı, 
Ocak 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
657
Barkod:
9786055145415
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Dünyada her alanda yaşanan baş döndürücü gelişim ve değişim olguları iktisat alanında da kendini göstermekte, çok kısa süre içinde "dün"ün doğruları, "bugün" yanlış olmasa bile "eski" kalabilmektedir. İktisat yazını bu anlamda, diğer bilim alanlarından çok daha hızlı gelişmekte, nerdeyse her gün ekonomiyi değerlendirmek için yeni birtakım yaklaşımlar geliştirilmektedir. "Yeni" her zaman "en iyi" demek değildir elbette, ancak sürekli "eskiye" takılıp kalmak, sürekli "eskiyi" okumak, öğrenmek ve öğretmek, bunu defalarca yinelemek de geçerli bir yöntem olmasa gerektir. Bu kitap kaleme alınırken temel kaygı da bu olmuştur. Ekonomi yazınındaki en son gelişmelerin ışığında makro iktisat bilimini yeniden değerlendirmek gerekmiştir.
Bu olgulardan hareketle yazılan bu kitabın amacı, makro iktisadın temel konularını yeniden ele almak ve sınavlardaki yeni tarz konuları soruları ile öğretmektir. Kitaptaki konuların kapsamı ve düzeyi belirlenirken, üç temel düşünceden hareket edilmiştir. Birincisi, temel, basit ve kullanılabilir bir iktisat yazınına yer verilmesi gerektiğidir. İkincisi, geleneksel yaklaşımlara oranla, günümüz çağdaş iktisadının gerçek dünya olaylarını çözümlemede daha yararlı ve daha ilgi çekici olduğu gerçeğidir. Nihayet, makro iktisada ait konular bir araya getirilirken yönetsel karar verme bakış açısını da yansıtması zorunluluğudur. Bu son durum kurum sınavları için çok önem arz etmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Makroekonominin Kapsamı ve Ölçülmesi
.
Toplam Talep, Toplam Arz Eğrileri ve Milli Gelirin Belirlenmesi
.
Klasik ve Keynesgil Makroekonominin Temelleri
.
Para ve Toplam Talep: Klasik Para Talebi Teorisi, Keynesgil ve Monetarist Yaklaşım
.
Makro Ekonomik Dengesizlikler, İstikrar Politikaları
.
Bekleyişlerin Makro Ekonomik Analizlere Katılması, Makro Ekonomik Dalgalanmalar, Konjonktür Teorileri
.
Para Arzında Dalgalanmaların Nedenleri
.
Para Arzı ve Finansal Araçlar
.
Dış Ticaret Ekonomik Kalkınma Ekonomik Büyüme