Basın İş Kanunu'nda İşverenin Ücret Ödeme Borcu Meryem İskender Demirci  - Kitap

Basın İş Kanunu'nda İşverenin Ücret Ödeme Borcu

1. Baskı, 
Kasım 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
110
Barkod:
9786054847235
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
345,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Basın İş Kanunu'nun en önemli ve uygulamada en çok sorun yaratan hükümleri de ücret ile ilgili olan hükümleridir. "Basın İş Kanunu'nda İşverenin Ücret Ödeme Borcu" başlıklı tezimizde iş sözleşmesinin temel unsuru, gazetecinin yegâne geçim kaynağı ve çalışmasının ana sebebi olan ücret her yönüyle detaylı bir şekilde incelenecektir.
Hukuki incelememizin birinci bölümünde ücrete ilişkin genel bilgiler üzerinde durulacaktır. Bu kapsamda ücret kavramı ve niteliği, ücretin unsurları, ücret türleri, ücretin belirlenmesi, ücretin ödenmesi ve ücretin korunması konuları irdelenecektir. İkinci bölümde, konunun Basın İş Kanunu'nda öngörülen farklı düzenlemesi ve önemi gereği çalışma karşılığı olmayan ücret halleri ve özellikleri ele alınacaktır.
Üçüncü bölümde çalışma sürelerine ilişkin ücretler ile tatil ve izin ücretleri anlatılacaktır. Dördüncü bölümde ücretin ödenmemesinin hüküm ve sonuçları incelenirken özellikle öğretide çok tartışılan ve eleştirilen yüzde beş fazlasıyla ödeme kuralı, ücret ödenmemesinin gazeteciye iş sözleşmesini fesih hakkı verip vermeyeceği sorunu ve ücret ödenmemesi halinde gazetecinin iş görme borcundan kaçınıp kaçınamayacağı sorunu incelenecektir. Beşinci ve son bölümde ise iş sözleşmesinin sona ermesinde ödenecek tazminatların hesabında dikkate alınacak ücret inceleme konusu yapılacaktır. Belirtilen bu beş bölümün ardından ise sonuç bölümüne yer verilecektir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Olarak Ücret
.
Basın İş Kanunu’na Göre Çalışma
.
Çalışma Sürelerine İlişkin Ücretler ile Tatil ve İzin Ücretleri
.
Basın İş Kanunu’na Göre Ücretin Zamanında Ödenmemesinin Hüküm ve Sonuçları
.
İş Sözleşmesinin Sona Ermesinde
Kitapla İlgili Kategoriler