İslam Ceza Hukukunda Suç – Ceza Dengesi Dr. Murat Polat  - Kitap

İslam Ceza Hukukunda Suç – Ceza Dengesi

1. Baskı, 
Ocak 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
288
Barkod:
9786059623780
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
260,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Suç - ceza dengesini ele alan bu araştırma, bir giriş ve üç ana bölümden oluşmuş, giriş bölümünde; araştırmanın ismi, konusu, amacı, metodu ve kaynakları ile İslam ceza hukukunun kısaca tanımı, mahiyeti ve felsefesi işlenmiş.
Birinci bölümde suç ceza dengesiyle yakından ilişkisi olması ve konunun daha iyi anlaşılabilmesi için suç ve ceza kavramlarının tanımı, mahiyeti, çeşitleri ve nitelikleri hakkında öz bilgiler verilmiş.
İkinci bölümde suç-ceza dengesi prensibinin tanımı ve mahiyeti, denge kavramıyla aynı anlama gelen terimler, denge kavramının tarihi arka planı, hukûkî dayanağı ve suç-ceza dengesini belirleyen faktörler ele alınmış.
Üçüncü bölümde ise konunun ana gövdesini oluşturan ve suçlara öngörülen had, kısas, ta'zir, mali ve keffaret cezalarındaki denge konusu müstakil ve ayrıntılı bir şekilde gerekçeleriyle ele alınmış. Söz konusu cezaların her bir bölümünün sonunda genel değerlendirme yapılmış, ulaşılan sonuçlar beyan edilmiş. Çalışma sonucunda elde edilen bulgulara ve önerilere de sonuç kısmında yer verilmiş.
(Tanıtım Bülteninden)