Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Suçları  Mustafa Öztürk  - Kitap

Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Suçları

2. Baskı, 
Şubat 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
815
Barkod:
9786057615930
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
500,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Uyuşturucu veya uyarıcı madde suçları kamu sağlığına karşı işlenmiş suçlar arasında yer alan ve soyut tehlike suçları grubuna giren uygulaması oldukça yoğun suçlardır. TCK'nun 188 – 192. maddeleri arasındaki suç tanımları ile uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin ve aynı etkiyi yapan ilaçlar ve her geçen gün içerikleri değiştirilerek üretilen insan sağlığını ciddi bir şekilde tehdit eden ve hatta ölümlere neden olan sentetiklerin kötüye kullanılmalarının yaptırım altına alınarak güçlü bir sosyal savunmanın sağlanması amaçlanmış.
Kitapta, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 188-192. maddeleri ile getirilen ve daha sonra 6545, 6638 ve 6763 sayılı Kanunlarla önemli değişiklikler getirilen uyuşturucu veya uyarıcı madde suçları belirli bir sistematik çerçevesinde doktrin ve uygulama bakımından açıklanmış, konulara ilişkin özenle seçilen emsal Yargıtay Kararları ile ilgili kanun ve yönetmelik metinlerine kitapta yer verilmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Suçları
.
Tüzel Kişiler Hakkında Güvenlik Tedbiri Uygulaması
.
Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanılmasının Kolaylaştırılması Suçu
.
Kullanmak için Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Almak, Kabul Etmek veya Bulundurmak yada Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Kullanmak
.
Etkin Pişmanlık
.
Yargıtay Emsal Kararları
Kitapla İlgili Kategoriler