BİLDEMER Ortaöğretim Bilgisayar Destekli Meslek Rehberliği Prof. Dr. Yıldız Kuzgun  - Kitap
BİLDEMER

Ortaöğretim Bilgisayar Destekli Meslek Rehberliği

1. Baskı, 
Nisan 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
32
Barkod:
9786053953418
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
18,52
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Okullarımızda bilgisayarların çoğalması, eğitimin bilgisayar destekli olarak yürütülmesine çalışılması üzerine biz de ortaöğretim düzeyi öğrencileri için BİLDEMER–O adında (BİLDEMER– Ortaöğretimin kısaltılmışı ve daha önce lise öğrencilerinin yükseköğretimde program seçimlerine yardımcı olmak için geliştirilen BİLDEMER den farklı bir araç) bir kendini değerlendirme aracı geliştirmeye karar verilmiştir.
Bu aracın birinci bölümü öğrencinin kendine uygun okul türlerini ve liselerde alanları görebilmesine yardımcı olacak biçimde düzenlenmiştir. İkinci bölüm meslek liselerine yönelen öğrencilere, kendilerine uygun bölüm seçeneklerini vermektedir. BİLDEMER–O öğrenciye hangi okul/alan ya da bölümün uygun olduğunu bildiren tek ve kesin kaynak olma iddiasıyla değil, öğrencileri, nitelikleri ve seçenekleri üzerinde düşündürtmek amacı ile hazırlanmış bir araçtır.
Bu araçtan elde edilen sonuçların bir psikolojik danışma ortamında değerlendirilmesi çok yararlı olur. BİLDEMER–O'nun eksik, kusurlu yanları olabilir. Değerli meslektaşlarımız, uygulamaları sırasında dikkatlerini çeken eksiklikleri ve/veya kusurları tarafımıza bildirirlerse, düzeltmelerle aracın daha iyi hale getirilmesine çalışılacaktır.