Hukuka Giriş Prof. Dr. Aydın Aybay, Prof. Dr. Rona Aybay, Dr. Öğr. Üyesi Ali Pehlivan  - Kitap
25. Baskı, 
Eylül 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
449
Barkod:
9789753537414
Kapak Türü:
Ciltli
Yayınevi:
Fiyatı:
410,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
- Kitapta verilen bilgilerin sistematik bir bütünlük içermesine özen gösterilmiş, ayrıntılı tasrifler, okurun aradığı bilgiye ulaşmasını kolaylaştırmıştır. Kitabın açık, anlaşılır bir dille yazılmış olması da önemli bir özelliktir.
- Yazarların, meslek yaşamlarında öğretim üyeliği, yargıçlık ve avukatlık yapmış olmaktan gelen birikimleri, kitabın hem kuramsal hem pratik açıları dikkate alan bir yaklaşımla yazılmasını sağlamıştır.
- Kitapta, hukuk konusunda temel ve genel bilgilerin verilmesinin yanısıra, hukukun çeşitli dallarıyla ilgili özet ama güncel bilgiler verilmiştir. Bunun için Anayasa ve yasa değişiklikleri işlenerek metin güncelleştirilmiştir.
- Kitabın bu özelliği, öğrencilerin yanında; özellikle zaman baskısı altında çalışmak durumundaki avukatlar ve diğer hukukçulara, temel ve güncel bililere kolayca ulaşma olanağı sağlayabilecektir.
- İngilizcenin, her alanda önem kazanması gerçeği karşısında, kitabın sonuna küçük de olsa bir Türkçe - İngilizce sözlük eklenmiş olması, okurların önceki basılarına ilgisini arttırmıştı. Bu nedenle sözlük, bu basıda biraz daha genişletilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Hukuk Kavramı
.
Hukukun Kaynakları
.
Hukukun Dalları
.
Hukukun Uygulanması
Kitapla İlgili Kategoriler