İlköğretim Sosyal Bilgiler Çözümlü Soru Bankası (Öğretmen Alan Bilgisi) Dr. Selçuk Beşir Demir  - Kitap

İlköğretim Sosyal Bilgiler Çözümlü Soru Bankası

(Öğretmen Alan Bilgisi)

2. Baskı, 
Haziran 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x24
Sayfa:
336
Barkod:
9786058604629
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu eser, bilimsel ölçütlere göre sosyal bilgiler öğretmenliği alan sınavına yönelik hazırlanmıştır. Bu doğrultuda, kitapta da alan eğitimi kabul edilen tüm konular ve dersler ayrıntılı olarak ele alınmış ve her sorunun çözümü, bilimsel kaynaklara dayandırılarak ayrıntılı olarak verilmiştir. Kitapta yer alan sorular; MEB müfredatı ve YÖK AKTS ders içerikleri ve konuları doğrultusunda hazırlanmış olup bölümler hâlinde sunulmuştur.
Eserde, sosyal bilgiler öğretmenliği alan eğitimiyle ilgili olarak Sosyal Bilgilerin Temelleri, Sosyal Bilgilerde Sözlü ve Yazılı Edebiyat İncelemesi, Özel Öğretim Yöntemleri I ve II, Sosyal Bilgiler Ders Kitabı İncelemeleri, Vatandaşlık ve Demokrasi Eğitimi Dersi Öğretimi, Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Dersi Öğretimi, 4-7. Sınıf Sosyal Bilgiler Öğretim Programı ve Öğretimi ile ilgili konular yer almaktadır.
Kitapta giriş, geliştirme ve pekiştirme düzeylerinde sorular bulunmaktadır. Özellikle pekiştirme tarzı soruların çözümü için mutlaka giriş ve geliştirme bölümünde yer alan soruların çözümleri ayrıntılı olarak zihinde yapılandırılmaktadır. Sorular hazırlanırken ÖSYM'nin soru kalıpları referans alınmıştır.